Cea mai colorata prima zi de scoala, la Montessori Haus Timisoara. Foto

TIMISOARA. Prima zi de scoala inseamna de obicei adunarea copiilor in curtea scolii alaturi de parinti sau de colegi. Cei care pasesc prima data in clase au emotii, la fel ca parinti, iar cei mai mari se bucura ca isi intalnesc colegii si isi povestesc vacanta de vara.

Montessori Haus Timisoara le-a pregatit micilor elevi o prima zi de scoala diferita. Nu fost nevoie sa mearga in careul din curtea scolii, ci s-a mers in natura, la Herneacova. Astfel cei mici au avut parte de o intalnire incantatoare cu colegii, prietenii si dascalii.

La Herneacova au venit si parintii, care au asistat si la festivitatea de premiere, in cadrul careia copiii au primit tricouri si insigne pentru rucsacuri din parte scolii.

Mai apoi, prichindeii si-au luat in primire salile, dar si materialele didactice specifice pedagogiei Montessori, care ii asteptau frumos aranjate.

Dupa o zi cu multe descoperiri si activitati distractive, copiii impreuna cu parintii au petrecut in curtea gradinitei o dupa-amiaza creativa: au pictat pe panza, au servit limonada si prajitura, s-au jucat si au socializat.

Pentru o tranzitie cat mai usoara spre colectivitate, cei mai mici pitici si parintii lor au avut timp de doua saptamani o perioada de acomodare. In aceasta perioada s-au familiarizat cu spatiile, cu noii colegi si prieteni, cu pedagogii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.