Pregatiti si pentru Superliga! Timisoara vrea sa recucereasca titlul si incepe campania acasa, cu Universitatea Cluj

TIMISOARA. Divizia de elita din rugby-ul romanesc incepe in weekend. Timisoara Saracens, campioana de cinci ori in ultimele sapte editii, vrea sa-si redobandeasca titulatura de cea mai buna echipa din tara. Banatenii, dupa un start perfect in Cupa, incep campionatul sambata, contra Universitatii Cluj.

CITESTE SI: Descoperiri fabuloase, nu departe de Timisoara. Schelete umane si zidurile unei biserici medievale, scoase la lumina de arheologi. Se cauta ramasitele unui rege. Foto

Cele doua echipe s-au intalnit deja in Cupa, iar Timisoara s-a impus in Ardeal cu 40-3, fiind favorita si in aceasta partida.

„Este o noua experienta, fata de ceea ce a fost in Cupa. Suntem nerabdatori si increzatori in sansele noastre. Contra Clujului incercam sa punem in teren ce facem la antrenament si in acest joc vor avea ocazia sa arate ce pot si jucatorii ce au jucat mai putin”, a spus Sosene Anesi, antrenorul echipei.

Capitanul de osti al gruparii banatene ramane pentru acest sezon Eugen Capatana, cel mai vechi jucator al formatiei.

„Superliga e obiectivul nostru principal si trebuie sa incepem in forta, doar asa vom ajunge unde trebuie sa fim. E o lupta cu noi in primul rand, daca anul trecut am cam pierdut totul, acum trebuie sa ne demonstram si noua ca locul nostru este in frunte”, a spus talonerul, care regreta disparitia CSM-ului din campionat: „Era o echipa puternica, ne pare rau pentru ei si familiile lor, contra CSM-ului puteam sa ne imbunatatim jocul. Din pacate asta e viata, trebuie sa mergem cu totii mai departe. In actualul sezon, cred ca ne vom lupta cu Baia Mare si Steaua la titlu”, a mai spus „Capa”.

Timisoara va aborda jocul cu Universitate, in continuare fara Conache, Fercu, Melinte si Shennan – accidentati. Jocul se va disputa sambata, de la ora 10.30 pe stadionul Dan Paltinisanu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.