O linie de autobuz va avea program prelungit in weekend, la Timisoara, pentru Festivalul ‘Codru’ care va impaduri o zona uriasa

TIMISOARA. Societatea de Transport Public Timisoara vine in sprijinul timisorenilor care vor sa mearga la festivalul Codru, organizat in Padurea Bistra.

CITESTE SI: Restrictii de circulatie si pe strada Proclamatia de la Timisoara. Foto 

STPT va prelungi circulatia autobuzelor de pe linia metropolitana 30 pentru ca timisorenii sa se distreze la festival.

Programul autobuzelor de pe linia M30 va fi prelungit în 23 si 24 august, cu ocazia festivalului „Codru”. Astfel, ultimele curse din Ghiroda spre Timisoara vor avea loc la orele 00:30, 01:30, 02:30 şi 03:30„, au transmis reprezentantii STPT.

Festivalul Codru incepe vineri iar pe scena vor urca nume importante ale muzicii romanesti. Zdob si Zdub, Subcarpati, Tapinarii, Fara Zahar, dar si multe alte trupe vor intretine atmosfera, in timp ce organizatorii vor incerca sa convinga cat mai multi participanti sa adopte cei 6.000 de copaci care vor reimpaduri zona.

Practic, intrarea la festival este gratuita, insa cei care vor participa sunt indemnati sa adopte doi sau patru copaci, in schimbul unei donatii de 50 sau 100 de lei. Copacii adoptati urmeaza sa fie plantati in padure in toamna, atunci cand este recomandata plantarea, iar acestia vor purta nume alese de ”parintii adoptivi”.

Festivalul isi propune sa atraga atentia asupra valorii reprezentate de padurea Bistra in vietile locuitorilor din jurul ei si a protejarii patrimoniului natural al zonei. De asemenea, intrucat se implinesc 50 de ani de la Woodstock Festival, prima editie a Festivalului Codru vine sa aduca o experienta de neuitat celor care vor participa la eveniment, prin incercarea de a schimba lumea prin pace, dragoste si arta.

In zona padurii Bistra vor fi montate 3 scene: Ciocarlia Vibe – unde oamenii se vor bucura de muzica live si Drum&Bass, Electro-Doina – o scena Psy-Trance si Jaratec Stage – o scena Tekno. in total, 48 de nume si 90 de ore de muzica.

De asemenea, va exista o zona de teatru/film/ circ, dar si o zona Radio Exotica. Aici vor avea loc spectacole de teatru si circ si proiectii de film, workshoop-uri pentru adulti si expozitii si prezentari pe teme artistice si ecologice. in cadrul Radio Exotica va putea fi descoperita istoria muzicii de pe intreg mapamondul, din 1920 pana in prezent, dar si dansuri tematice, hairstyle si expozitii potrivite cu activitatile zonei.

Ciuleandra Nation va fi zona in care folclorul se va impleti cu arta moderna in muzica, land art, costume si dans. Aici vor avea loc workshopuri tematice, dansuri populare, expozitii de costume populare, iar ansamblurile folclorice vor anima atmosfera.

Si copiii vor avea o zona dedicata – Harap Alb Area, unde vor putea participa la ateliere, se vor putea intrece in competitii sportive sau jocuri de echipa si vor avea la dispozitie un parc de distractii.

In zona sport vor fi organizate campionate de frisbee, crossfit, concursuri de alergare, ciclism sau tresure hounting.

Va exista si o zona de healing – Tinerete fara batranete, in care fiecare va putea descoperi lucruri noi despre relaxare si sanatate, dar si retete pentru o viata mai buna. Aici vor fi organizate ritualuri de ghidare spirituala, dar si ritualuri shamanice, yoga, Tai Chi si diferite workshoop-uri.
La Hanul Ancutei petrecaretii vor gasi un melanj de bucatarii si stiluri de gatit, care vor satisfce si cele mai pretentioase gusturi. Iar in Poiana Zanelor sunt asteptati toti cei care vor sa isi petreaca noaptea in cort sau chiar sub cerul liber, in mormane de fan.

Festivalul Codru va avea loc in perioada 23-25 august si este organizat de ADI Padurea Bistra, cu sprijinul Primariilor Ghiroda, Mosnita Noua, Recas, Bucovat si Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 6k pomi e padure uriasa? In Ethiopia au plantat int-o zi 350 milioane de pomi. Ce se face la noi e doar publicitate fara niciun efect practic. Orasu are nevoie de 10-20kmp de padure in plus. 6k pomi is 60×100, daca-s pusi la 4m inseamna 240x400m adica 0.06kmp.

    • de plantat e usor dar cine ii uda dupa? am participat la voluntariate de genul dar s-a ales praful de pomii plantati! nu ma mai implic

  2. Nu inteleg asemenea actiuni heirupiste facute doar pentru propaganda, fara o finalitate utila. Ca sa impaduresti un hectar ai nevoie in medie de 2000 de arbori, iar pentru 1 kmp 200.000. Si Robu, in schimbul taierilor de copaci din oras a promis ca va face plantari masive de arbori. A plantat 110.000 de salcii energetice pe un teren fara utilitate, la intrarea in oras, in Ciarda Rosie, despre care insa nu se mai stie nimic, salcii care se preconiza ca vor fi taiate anual pentru ca primaria sa valorifice biomasa rezultata.