Situatie grea in invatamant. Elevii vor incepe noul an scolar fara manuale

A mai ramas o luna pana cand clopotelul va suna din nou, iar un lucru este sigur. Elevii vor pasi in noul an scolar fara manuale.

CITESTE SI: Elita ciclismului mondial se aduna in acest final de saptamana la doi pasi de Timisoara 

Situatia cea mai dificila se gaseste la clasa a VII-a.

Dintr-un necesar total de peste 2 miloane 600 de mii de manuale scolare, doar pentru 5,7 la suta au fost semnat si contractele cadru. Asta inseammna ca o sa ajunga si pe banci într-adevar la începutul anului scolar. Pentru restul, peste 90%, se asteapta înca solutionarea contestatiilor dupa faza de licitatii.

Asta înseamna cel putin înca o luna de zile pierduta, daca luam în calcul şi tiparirea şi distribuirea în toata tara a materialelor didactice. Aşa ca alternativa sta tot în manualele digitale, pentru şcolile care au acces la Internet.

21 de edituri au participat anul acesta la licitatiile de Ministerul Educatiei. Anul trecut, doar Editura didactica si pedagogica, de stat, a facut achizitia pentru carti.

Probleme nu sunt doar la clasa a saptea. La clasele intai, a doua si a sasea, aproape un milion de manuale trebuie sa treaca de etapa contestatiilor. La clasele a treia, a patra si a cincea exista sute de mii de manuale pentru care nu au fost depuse deloc oferte. Deci nu vor ajunge deloc la copii anul acesta.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.