Un prim pas catre reabilitarea unui alt cinematograf din Timisoara. Va deveni centru cultural de cartier

TIMISOARA. Un alt cinematograf preluat de municipalitatea din Timisoara de la RADEF urmeaza sa fie reabilitat.

CITESTE SI: Nicio sapatura pe viitoarea Centura de Sud la Timisoara. Constructorii si-au organizat ‘tabara’ si stau dupa o autorizatie de la Ministerul Transporturilor 

Cinematograful de cartier din zona Fratelia este urmatorul care va fi transformat de Primaria Timisoara, dupa ce au fost date publicitatii planurile pentru primele 3.

Anuntam, acum, cu bucurie, incheierea cu succes a licitatiei pt contractarea proiectantului pt reabilitarea si refunctionalizarea cinematografului Fratelia. Evident, ne dorim sa putem trece cat mai repede la lucrarile efective, pe teren, lucru care se va intampla imediat ce etapa de proiectare va fi incheiata„, a anuntat pe pagina sa de Facebook primarul Nicolae Robu.

Cinematrograful din Fratelia urmeaza sa fie transformat in centru cultural de cartier, odata ce amenajarea sa va fi finalizata.

Este randul fostului Cinema Fratelia, un spatiu gandit multifunctional in sprijinul comunitatii din cartier. Dincolo de componenta functionala, Cinema Fratelia este despre istorie si memorie colectiva. La inceputul secolului trecut, in Fratelia, separata inca administrativ de Timisoara, Cinematograful “Roxy” din str. 4 (Izlaz) era frecventat nu numai de localnici ci şi de orăşeni. Filmele, pe atunci mute, erau acompaniate de cea mai bună muzică din oraş, aceasta fiind complet acomodată acţiunii filmului„, completeaza si viceprimarul, Dan Diaconu.

Toate vechile cinematografe ale Timisoarei sunt cuprinse in proiecte de reabilitare si refunctionalizare.

Cinema Studio urmeaza sa fie reamenajat in colaborare cu Institutul Cultural Francez, planurile pentru aceasta sala fiind prezentate in urma cu 3 luni. Acesta va avea doua sali de proiectie in interior, in loc de una, si o alta in aer liber, pe acoperis.

CITESTE SI: Transformarea uimitoare a unuia dintre cinematografele din Timisoara. Doua sali de proiectie in loc de una si cinema in aer liber. Foto si video 

Un alt cinematograf care urmeaza sa fie transformat in centru cultural de cartier este cel din zona Balcescu. Acesta va avea o scena extensibila si aici se vor putea juca spectacole de teatru, dar se vor putea si proiecta filme. Si aici va fi amenajata o zona expozitionala si o cafenea.

CITESTE SI: 200 de locuri, scena, cafenea si zona expozitionala la fostul Cinematograf Victoria din Timisoara 

Primaria isi doreste ca pana in anul 2021, toate vechile cinematografe ale Timisoarei sa fie functionale, dupa ce salile Dacia, Victoria, Arta, Freidorf, Unirea, Timis si Fratelia au fost preluate de la RADEF.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.