Noi spatii de distractie si creatie pentru tineri, la Timisoara. Batrane puncte termice transformate total, in cartiere

TIMISOARA. Tinerii din Timisoara vor avea la dispozitie trei spatii noi in care sa isi petreaca timpul liber si sa isi arate creativitatea.

CITESTE SI: Banateanul care a scris una dintre cele mai stralucite pagini ale aviatiei mondiale, 147 de ani de la nastere. Astazi, Aeroportul din Timisoara ii poarta cu mandrie numele

Trei puncte termice din diferite zone ale Timisoarei au fost readuse la viata prin implicarea a 23 de voluntari veniti din 14 tari din toata Europa.

Timp de o luna, echipele venite de peste hotare, alaturi de cei de la Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis, au curatat si igienizat mai intai vechile spatii. De aici s-a trecut la zugravirea si pictarea zidurilor pentru a da o noua infatisare fostelor puncte termice.

Timisorenii care locuiesc in apropierea vechilor centrale au dat si ei o mana de ajutor. Acestia au venit cu unelte, au adus si obiecte de mobilier sau le-au pregatit voluntarilor straini cate o masa cu produse traditionale.

Acum s-a ajuns si la momentul inaugurarii si Timisoara va avea centre de tineret in zonele Girocului, Lipovei si Sagului.

Fundația Judeteana pentru Tineret Timis a inteles nevoia tinerilor de a beneficia de spatii sigure in care acestia sa se poata exprima si sa poata participa la activitati educationale, culturale si de petrecere a timpului liber. Atunci cand beneficiaza de sprijin si resurse, tinerii sunt capabili sa realizeze transformari remarcabile. Timisoara devine astfel primul oras din România care are mai multe centre de tineret. In perspectiva anului 2021, ne dorim ca aceste locatii sa devina puncte de reper pentru activitatile culturalle adresate comunitatilor din cartiere„, spune Mihai Vilcea, presedintele Fundatiei Judetene pentru Tineret Timis.

Pentru detalii cu privire la activitatea centrelor de tineret, puteti accesa
urmatoarele pagini:
1. https://www.facebook.com/yc.lipovei/
2. https://www.facebook.com/FITT-Youth-center-in-Calea-Martirilor460102464769226/

Pentru a fi la curent cu parcursul proiectului, puteți urmări pagina de Facebook a FITT Timișoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Adică, vin tineri din 14 țări, să curețe și zugrăvească niște încăperi insalubre … Fără cuvinte …