Filme si concerte la Central European Film Festival de la Timisoara. Intrarea e libera

TIMISOARA. Central European Film Festival va avea loc in perioada 28 august – 1 septembrie si va avea cinci sectiuni.

CITESTE SI: Noi spatii de distractie si creatie pentru tineri, la Timisoara. Batrane puncte termice transformate total, in cartiere 

Festivalul aduce in acest an in prim plan rEvolutiile si va avea loc in mai multe spatii: Piata Unirii, Aula Magna a Universitatii de Vest Timisoara, Gradina de Vara Capitol (Sala Capitol, in caz de vreme nefavorabila), Casa Artelor, Anturaj, libraria Carturesti Mercy, Piata Sfantul Gheorghe.

Sectiunile din acest an ale festivalului sunt: Competitia, Panorama, No/Kidding!, Filme Studentesti si Revolutii in documentare. Acestea vor fi completate de doua proiectii speciale: un film din Singapore si altul despre cultura Klezmer.

Deschiderea Central European Film Festival se va intampla in Piata Unirii, la ora 21:00, trupa care va sustine cineconcertul in acest an fiind Luna Amara. Aceasta va interpreta piese asociate unor secvente din Hirtia va fi albastra, de Radu Muntean si Timisoara Decembrie 1989, de Ovidiu Bose Pastina. Formatie fanion pentru mai multe generatii de consumatori de muzica live care apreciaza mesajele sociale, dar si de dragoste, ale poeziilor care abordeaza diverse stari, Luna Amara vine in fata cinefililor cu o interpretare inedita.

In sectiunea competitionala se vor intrece productii ca: Imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari; Donbass; The Announcement si multe altele. Sectiunea Panorama va include atat filme romanesti, cat si coproductii: Hirtia va fi albastra; God Exists, Her Name is Petrunja; L’Homme fidèle.

Juriul care va decide castigatorul competitiei este format din Laurentiu Damian (regizor si scenarist), Ioana Flora (actrita), Dana Duma (critic de film), Adrian Titieni (actor) si Irina Margareta Nistor (critic de film si ambasadoare CEFFTM)

Si anul acesta se va acorda Premiul Radu Gabrea in cadrul sectiunii de filme studentesti. Cei care vor hotari spre cine se va duce premiul sunt: Sanda Visan (realizatoare TV si critic de film), Marian Sorin Radulescu (scriitor si critic de film) si Melania Oproiu (editor de film).

Documentarele despre revolutii sunt cele proiectate de-a lungul anului in programul X-tensii derulat impreuna cu Asociatia TM 2021: The Singing Revolution; 1989; After The Fall; Last Days of Ceausescus; 1989, Revolutia din Ungaria; Timisoara Decembrie 1989.

Intrarea la proiectii este libera.

Mai multe informatii se gasesc pe pagina de Facebook a evenimentului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.