500 de metri de cablu cu defectiuni, inlocuit in zona Lipovei, din Timisoara, unde mii de oameni au ramas fara curent electric mai bine de 24 de ore. Generatoarele ISU, retrase

TIMISOARA. Criza rezolvata. Cartierul Calea Lipovei din Timisoara bransat in totalitate la curent electric. Generatoarele ISU, scoase din functiune.

CITESTE SI: Bataie de joc. Traficul ramane inchis pe cei 43 km din Autostrada Lugoj-Deva finalizati. Ministrul Transporturilor: Constructorii de pe Lotul 3 trebuie sa remedieze problemele. CNAIR are datorii fata de ei

Ca de obicei in situatii de avarie majora, echipele Cons Electrificarea Instal au venit si au dat o mana de ajutor celor de la Enel si au lucrat toata ziua, marti. Au sapat, au verificat liniile din subteran si au inlocuit 500 de metri de cablu vechi, cu probleme.

Ultima operatiune a fost facuta la garajul proprietate privata unde era localizata ultima avarie serioasa la o linie de medie tensiune. Angajatii companiei au sapat si au reusit in cele din urma sa inlocuiasca si acolo cablurile deteriorate.

Dupa ce s-au terminat lucrarile, s-au facut si testele necesare care au aratat ca nu mai sunt probleme de alimentare niciunde in cartier.

Odata remediata avaria, generatoarele de mare putere aduse de pompieri din Timis, dar si din judetele Arad, Hunedoara si Caras-Severin au fost ridicate si retrimise Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta care au venit in ajutorul timisorenilor.

Va reamintim, luni seara, sute de oameni care locuiesc in Calea Lipovei au iesit in strada sa protesteze dupa ce au ramas inca de duminica fara curent electric. Au blocat o strada si si-au strigat nemultumirea ca s-au trezit in plina canicula cu mancarea stricata in frigidere si in imposibilitatea de a-si folosi aparatele de aer conditionat.

Pentru rezolvarea situatiei au ajuns la fata locului si prefectul de Timis, Eva Andreas, si city managerul Timisoarei, Robert Kristof.

Luni seara, in jurul orei 22.00, au inceput sa fie realimentate mai multe dintre strazile din zona ramase fara curent.

Primarul Nicolae Robu a transmis si el un mesaj pe pagina de Facebook prin care acuza compania de electricitate ca isi bate joc de timisoreni.

CITESTE SI: ‘ENEL, incetati sa va mai bateti joc de noi!’. Primarul Nicolae Robu reactioneaza la mai bine de 24 de ore de cand mii de oameni au ramas fara curent in cartierul Lipovei din Timisoara 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.