Preparat din Banat atestat ca produs traditional de Ministerul Agriculturii

Sapte noi preparate au fost atestate de Ministerul Agriculturii drept produse traditionale, iar unul dintre acestea se gateste in zona Banatului.

CITESTE SI: Atractie noua la Gradina Zoologica din Timisoara. Foto

Este vorba despre un soi de carnati pentru prepararea carora se folosesc doua tipuri de carne si condimente.

In judetul Caras Severin a fost acordat un atestat de produs traditional pentru „Carnati din carne de capra ca la Soceni”. Acestia se obtin din carne proaspata de capra, rasa Alba de Banat, si pulpa de porc din gospodaria producatorului, afumati la fum natural” explica Ministerul Agriculturii.

Pe langa acest produs, au mai fost atestate alte sase, din diferite zone ale tarii.

Ministerul Agriculturii incurajeaza producatorii sa-si inregistreze produsele traditionale nu doar pentru a diversifica productia, dar si pentru a oferi consumatorilor siguranta calitatii. In acest fel, produsele traditionale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni, pastrand vie constiinta si identitatea nationala, pe de o parte, si interesul sporit pentru descoperirea valorilor locului, pe de alta parte.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.