SCM Timisoara incheie lista strainilor din viitorul sezon cu un pivot urias din Belgia

TIMISOARA. Prim-divizionara de baschet SCM Timisoara si-a asigurat serviciile lui Amaury Gorgemans, un pivot de 27 de ani, care vine de la Basic Fir Bruxelles, devenind primul belgian din istoria clubului banatean. Este al cincilea strain din lot, si ultimul venit, echipa avand un sarb, un muntenegrean si doi americani.

CITESTE SI: Campusul scolar ca-n filme ce se va ridica la Timisoara, in care vor putea invata peste 1000 de elevi. Foto si detalii 

Gorgermans este un pivot mobil, un strech 5, care pentru inaltimea lui se misca destul de repede. Nu reprezinta un clasic post-up 5, ci calitatea lui principala este mobilitatea. A contat foarte mult si dorinta lui de afirmare Intr-un campionat diferit de cel belgian si din primele discutii am simtit ca acest jucator va aduce un plus de energie, chiar daca nu este fundas sau extrema”, a spus pentru site-ul clubului Dragan Petricevic, antrenorul SCM Timisoara.

Amaury a fost rezerva la echipa lui in sezonul trecut si nu a impresionat la capitolul statistici, fiind mai mult un jucator de echipa. A avut insa un joc, in care a adunat 16 puncte si 4 recuperari in doar 25 de minute petrecute pe parchet.

Noul pivot al echipei banatene se afla la prima experienta in afara tarii sale natale. Ca senior, a jucat doar in liga de elita a Belgiei: sase sezoane la Belfius Mons-Hainaut (2011–2017), cate unul pentru Spirou Charleroi (2017/2018) si pentru Basic-Fit Brussels (2018/2019)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.