Doua campanii de colectare a deseurilor, in paralel, in Timis. Lista locurilor in care trebuie depozitate gunoaiele

TIMISOARA. RETIM continua colectarea deseurilor voluminoase, dar si pe cea a celor periculoase din zona 0 in Timis, pana la inceputul lunii septembrie.

Campania de colectare este in plina desfasurare si vizeaza 23 de localitati: Lugoj, Recas, Buzias, Balint, Bara, Bogda, Boldur, Brestovat, Cheveresu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Gavojdia, Ghizela, Nadrag, Nitchidorf, Racovita, Sacosu Turcesc, Secas, Stiuca, Topolovatu Mare, Victor Vlad Delamarina, Belint.

Deseurile voluminoase sunt: mobilier, covoare, obiecte mari de folosinta indelungata altele decât deseurile din echipamente electrice si electronice precum: calorifere fonta, calorifere aluminiu, usi, tocuri de usi, geamuri, tocuri de geamuri si sticla de geam, comode, mese de cafea, de toaleta, decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie, suporturi prosoape, lustre, tablouri, obiecte sanitare, cazi, vase de toaleta, robineti, cabine de dus, suporturi, baterii, chiuvete, bideuri, capace vase de toaleta, lavoare, rezervoare de apa pentru vase de toaleta, carpete, presuri, etc.

Nu se colecteaza in cadrul acestei campanii: deseuri periculoase; deseuri industriale (inclusiv cele rezultate din productie), deseuri din constructii si demolari; deseuri de echipamente electrice si electronice ( televizoare, masini de spalat, frigidere, computere, etc.).

AICI puteti vedea listle cu datele de colectare ale deseurilor voluminoase si periculoase din zona 0, dar si cu punctele de colectare.

Deseuri periculoase sunt: ambalaje care contin reziduri de substante periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase, ambalaje metalice care contin o matrica poroasa solida formata din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in alta parte), materiale de lustruire si imbracaminte de protectie contaminate cu substante periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi si rasini cu continut de substante periculoase; baterii si acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii si acumulatori nesortate continând aceste baterii, solventi, acizi, alcali, uleiuri si grasimi, altele decât cele comestibile, detergenti cu continut de substante periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu continut de substante periculoase, deseuri din lemn cu continut de substante periculoase, pesticide, deseuri de vopsele si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase.

ATENTIE! Deseurile voluminoase se pastreaza in gospodarie pâna in momentul depunerii voluntare la punctul de colectare si nu se depun pe domeniul public in afara programului de colectare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.