Toti pasii ce trebuie urmati daca vrei sa iti schimbi medicul de familie, la Timisoara

TIMISOARA. Fiecare timisorean isi poate schimba medicul de familie daca isi doreste acest lucru, insa pentru acest lucru trebuie respectate anumite proceduri.

Primul lucru pe care orice timisorean trebuie sa il stie este ca poate sa isi schimbe medicul de familie abia la 6 luni dupa ce s-a inscris pe lista medicului de la care vrea sa plece.

Pentru acest lucru asiguraţii vor adresa o cerere medicului de familie la care doreste să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă.
Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de la care a plecat asiguratul, precum şi Casa de Asigurări de Sănătate.
De asemenea, medicul de familie de la care pleacă asiguratul are obligaţia să transfere fişa medicală a pacientului, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare.

Exista si situatii cand asiguratii pot solicita inscrierea la un alt medic de familie mai devreme de cele sase luni calendaristice. Astfel de situatii sunt cand: a survenit decesul medicului pe lista caruia este inscris asiguratul, medicul de familie nu mai este in relatie contractuala cu CAS, a fost preluat praxisul medicului de familie pe lista caruia era inscris, asiguratul a schimbat domiciliul, a survenit arestul la domiciliu, sau incetarea arestului la domiciliu”, a declarat Victor Dumitrascu, Presedinte-Director General CJAS Timis.

In contract cu Casa Judeteana de Asigurari Sanatate Timis sunt 415 medici de familie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.