Vis spulberat la 20 km de Timisoara. Cum au reusit politistii sa naruie toate sperantele unor tineri cu un singur gest

TIMIS. Au strabatut mii de kilometri cu un singur vis, acela de a ajunge in vestul Europei, insa au fost opriti aproape de granita, in judetul Timis.

CITESTE SI: Incendiu pe zeci de hectare in apropiere de Timisoara 

Totul s-a intamplat in noaptea de vineri spre sambata. Politistii de frontiera de la Jimbolia erau in patrulare, cand au zarit un microbuz cu numere de Serbia, care circula catre Timisoara. Oamenii legii i-au facut semn soferului sa opreasca masina intre Jimbolia si Carpinis.

Politistii au descoperit ca la volan era un sarb in varsta de 29 de ani, iar in masina de transport mai erau alti patru oameni, si niciunul nu vorbea limba romana. In urma cercetarilor, politistii au aflat ca cei patru pasageri erau din Somalia si au intre 24 si 27 de ani. Cei patru le-au spus politistilor ca isi doreau sa ajunga in vestul Europei, iar soferul sarb urma sa le asigure trecerea.

Acum, cei patru somalezi vor fi cercetati pentru trecerea ilegala a frontierei de stat, in timp ce soferul este cercetat pentru trafic de migranti.

Transfugii au fost preluati de Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru solicitantii de azil, in timp ce calauza lor a fost retinuta pentru 24 de ore.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.