Ziua Drapelului sarbatorita la Timisoara cu defilare si onor la tricolor. Foto si video

TIMISOARA. Aparatori ai patriei si ai ordinii publice au defilat prin fata Palatului Administrativ cu ocazia Zilei Drapelului National, la Timisoara.

CITESTE SI: Porneste inca o linie de transport metropolitan ce leaga Timisoara de o comuna vecina 

La festivitatea organizata de Prefectura si Garnizoana Timisoara a fost inaltat drapelul in cadrul unui ceremonial solemn.

A urmat apoi defilarea plutoanelor de reprezenanti MApN, jandarmi si politisti, insotiti de muzica de fanfara, care au dat onorul tricolorului, la trecerea prin fata Palatului Administrativ.

Ziua Drapelului National a fost instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cand Guvernul revolutionar a decretat ca Tricolorul – rosu, galben si albastru – sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor. Cele trei culori impartite in mod egal reprezinta principiul egalitatii, orientarea culorilor in sus semnifica verticalitatea, cifra trei este numarul perfect, pe langa tara noastra mai existand alte trei tari europene cu steagul tripartit in mod egal si vertical: Franta, Italia si Belgia.

Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.