Bari si Alberobello la mai putin de doua ore distanta, cu avionul, de pe Aeroportul Timisoara

TIMISOARA. Orase pline de farmec din Italia, la mai putin de doua ore de Timisoara, cu zbor de pe Aeroportul International ”Traian Vuia”.

Sunt doua zboruri saptamanale de la Timisoara, spre Bari, lunea si vinerea, iar cursa, care dureaza o ora si jumatate, va poarta spre locuri fascinante, pe care le puteti descoperi intr-o minivacanta perfecta pentru a va reincarca bateriile.

De pe aeroportul din Bari puteti lua autobuzul 16, care leaga aeroportul de centrul orasului. Drumul cu autobuzul costa 0,80 euro, iar calatoria dureaza circa o jumatate de ora. De asemenea, feribotul din Bari este disponibil catre: Albania, Croatia, Grecia, Insulele Ciclade, Insulele Ionice, Insulele Sporade si Muntenegru, deci de aici puteti calatori si in alte destinatii de vacanta.

In Bari puteti vizita orasul vechi, dar si Catedrala San Nicola – in fiecare decembrie, suntem fericiti cand Mos Nicolae ne viziteaza cu cadouri. Ei bine, moastele sfantului se afla aici, in Bari.

Ca sa vizitati Trani, luati trenul sa vizitati oraselul pescaresc cu un farmec aparte, aflat pe malul marii intre Bari si Barletta. Daca sunteti fani ai filmelor italiene din anii ‘50, ei bine, in Trani veti descoperi locuri neschimbate, din acea vreme.

Teatrul Petruzzelli – este cel de-al patrulea teatru ca marime din Italia. Inaugurat in 1903, este de departe centrul cultural al orasului, dar si al intregii provincii Puglia.

Daca ajungeti la Bari, nu ratati o vizita la Alberobello. Aflat la numai 50 de km distanta de Bari, orasul Alberobello este un taram desprins parca din povesti, ce a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, inca din anul 1996. Celebrele deja Case Trulli il face special. Acestea atrag turisti din toate colturile lumii, dornici sa afle si sa vada cu ochii lor aceste incantatoate constructii, de un alb imaculat.

Casele sunt construite cu un singur etaj, au un acoperis in forma conica, sunt varuite exclusiv in alb, fiecare avand pe acoperis semne distincte, asemanatoare hieroglifelor. Originea acestora este si astazi invaluita in mister, existand mai multe teorii cu privire la aparitia lor.

Polignano a Mare este un alt loc plin de farmec al Regiunii Puglia. Daca va hotarati sa-l vizitati, o puteti face din Bari, cu trenul pe care il luati din Gara Centrala. In numai 30 de minute veti putea admira acest minunat oras, situat pe tarmul Marii Adriatice. Orasul vechi este format din stradute inguste, frumos pavate cu piatra, unde veti gasi biserici, piatete sau case cu intrare direct din strada.

Ostuni este un alt oras pe care ar trebui sa-l treceti pe lista obiectivelor turistice de vizitat, odata ajunsi in Regiunea Puglia.

Matera a devenit cunoscut in intreaga lume datorita constructiilor sale sapate in stanca, ce se presupune ca ar fi si primele asezari umane de pe teritoriul italian. Matera a fost inclus in Patrimoniul UNESCO, fapt ce i-a adus renume la nivel mondial. De atunci, pana in prezent, atrage anual turisti veniti din toate colturile lumii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.