Sfarsitul unei ere? Timisoara Saracens pierde primul meci acasa din acest sezon, dar si calificarea in finala Superligii

TIMISOARA. Lacrimi si durere pe stadionul Dan Paltinisanu, locul unde campioana tarii la rugby, Timisoara Saracens pierde sansa de a-si apara din nou trofeul. Calaul? Vechiul rival, CSM Stiinta Baia Mare, echipa care a pierdut cinci finale cu titlul national pe masa in fata gruparii banatene. Astazi a fost vorba si de o revansa a maramuresenilor, care nu plecau in joc cu prima sansa, dar care au avut „foame” mai mare de a merge mai departe. S-a incheiat 30-35, dupa un meci spectaculos in care banatenii au gresit mai mult.

Cheia partidei au fost greselile. Campionii au facut cadou mai multe eseuri prin pase la interceptii si aparare aproximativa. Totusi, gazdele au artat un joc bun ofensiv, luptand pana la capat, dar astazi nu a fost destul.

Timisoara a inceput mai bine iar Samoa a pus primele puncte pe tabela, prin doua penalitati transformate, 6-0. Apostol, Taliauli si Danila au marcat cu usurinta trei eseuri la colt, transformate de Manole si scorul lua proportii, 6-21. Pana la pauza, Samoa a reusit un eseu pentru amifitrioni pe care la si transformat, 13-21 dupa 40 de minute.

Gazdele au intrat bine in repriza secunda, Zaharia a marcat la colt, Samoa a adus punctele aditionale si a strans scorul, 20-21. Apostol a profitat de doua gafe pentru a mai culca de doua ori balonul in terenul de tinta advers, Manole transformand eseurile, intre ele Samoa mai punand trei puncte pentru gazde, 23-35. Banatenii nu au renuntat iar ultimele 10 minute s-au jucat in 22-ul advers. Poparlan a reusit un eseu la centru, trasnformat de Samoa pentru 30-35. Tevita Manumua a culcat si el balonul in terenul de tinta advers, dar pentru ca trebuia sa fie si o controversa, eseul a fost anulat. Gazdele au fortat un eseu castigator, care nu a mai venit, iar Baia Mare merge in finala mare dupa 35-30 la Timisoara.

Pentru „lei”, zece trofee in opt ani, singura consolare va fi finala mica, intr-un an in care au ratat Cupa Ligii, calificarea in Challenge Cup si Cupa Romaniei.

Timisoara Saracens: Taupaki, Capatana (cpt), Pungea, Poparlan, Muresan, Morrison, Rus, Sabau, Rupanu, Rupanu, Rose, Shennan, Manumua, Popa, Zaharia, Samoa. Rezerve: Rădoi, Boshoff, Halalilo, Iftimiciuc, Neculau, Moala, Umaga, Lazăr.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.