Intrebarile la care vom raspunde cu DA sau NU la Referendum in 26 mai. Presedintele Iohannis a semnat decretul

Seful statului a semnat decretul pentru organizarea referendumului pe justitie, anunta purtatorul de cuvant al presedintiei.

Conform decretului pentru organizare referendumului, poporul roman este chemat sa isi exprime vointa cu privire la urmatoarele probleme de interes national: “1. interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie; 2. interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare corelata cu dreptul altor autoritati constitutionale de a sesiza direct Curtea Constitutionala cu privire la ordonante”.

Cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin DA sau NU cu privire la urmatoarele intrebari:

1. Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?

2. Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?

Data referendumului este 26 mai 2019, in ziua desfasurarii alegerilor pentru Parlamentul European.

Presedintele va transmite un mesaj public cu privire la referendum joi, la ora 19:00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.