Mai multe linii de transport in comun din Timisoara isi schimba traseele, odata ce strada Cluj va deveni cu sens unic pe 4 benzi

TIMISOARA. Transformarea strazii Cluj in una cu sens unic pe 4 benzi aduce si modificari in circulatia mijloacelor de transport in comun care aveau traseul pe aceasta strada, pe banda dedicata. Doua firobuze si doua linii de expres, dar si una rezervata transportului scolar isi vor schimba traseul.

CITESTE SI: O strada importanta din Timisoara devine cu sens unic, pe 4 benzi, iar mai multe mijloace de transport isi schimba traseul 

Liniile de firobuz 15, care vine din Calea Martirilor, si 16, care vine din zona Soarelui, sunt primele afectate de schimbarea de pe strada Cluj, si vor fi urmate de linia Expres 2, care vine din zona Soarelui, si de Expres 3, care circula dinspre Calea Martirilor. De asemenea, si linia de transport scolar 3, care pleaca tot din zona Soarelui, isi va schimba traseul.

Odata cu finalizarea lucrarilor de pe str. Aries si, avand in vedere ca pe str. Cluj, tronsonul cuprins intre Pasajul Michelangelo si str. Surorile Martir Caceu, circulatia va fi intr-un singur sens pe toate cele patru benzi, mijloacele de transport in comun menționate mai sus, vor circula după cum urmeaza: de la str. Aries pe str. Surorile Martir Caceu – Aleea F.C. Ripensia – Pasaj Michelangelo, avand urmatoarele statii: pe Aleea F.C. Ripensia in dreptul Salii Olimpia si pe Aleea F.C. Ripensia inainte de intrarea in Piata Leonardo da Vinci„, transmit reprezentantii Societatii de Transport Public Timisoara.

O alta modificare ce va avea loc este legata de mijloacele de transport cu care se va circula. Pe liniile 15 si 16 vor fi introduse autobuze, deoarece pe Aleea Ripensia nu este pusa la punct infrastructura pentru firobuze.

De asemenea, in prezent, in zona salii Constantin Jude se amenajeaza statia in care vor opri mijloacele de transport.

Asa cum opiniatimisoarei.ro va anunta in premiera, strada Cluj, pe tronsonul pana intersectia cu Surorile Martir Caceu va deveni cu sens unic pe 4 benzi, incepand din luna mai.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Salvarea va face cu minimum 10 min inplus de la spital catre destinatia „centru”.
    Traiasca schimbarile; noi muncim noi nu gandim!

    • ….si mai bagam si un pic de poluare neexistand linii de troleu !

  2. Circulatia pe Al Ripensia este si acum sufocata, mai lipseau autobuzele! De ce nu se procedeaza ca si in Cluj, unde au benzi separate pt mijloacele in comun? Lasati ce e bun asa cum e acuma- ma refer la firobuzele 15, 16 si expresul care are banda separata si ajunge rapid in centru. Salvarea pe unde va trece, tot pe Ripensia? Va dati seama ca aglomerati printre blocuri toata circulatia?