Liber la munca, pentru romani, intr-una dintre cele mai bogate tari europene

Vor fi ridicate definitiv restrictiile pe piata muncii penntru romani si bulgari, intr-una dintre cele mai bogate tari din Europa, Elvetia.

CITESTE SI: Actiunea de suflet care a adus sanatatea mai aproape de oamenii nevoiasi. Medicii militari din Timisoara au deschis spitalul de campanie, uniti sub Tricolor

Restrictiile pe piata muncii din Elvetia pentru romani si bulgari fusesera ridicate complet in 2016, insa au fost reintroduse din cauza afluxului mare de lucratori din cele doua tari.

In luna aprilie 2018, Consiliul federal elvetian a decis sa prelungească clauza de salvgardare aplicabila cetatenilor romani si bulgari, prevazuta in Protocolul II al Acordului UE – Elvetia privind libera circulatie a persoanelor.

A fost a doua oara cand Elvetia impunea restrictii pentru muncitorii din cele doua tari, dupa ridicarea completa in 2016 si reintroducerea lor in 2017, din cauza imigratiei mari din cele doua tari.

Potrivit statisticilor, salariul mediu in Elvetia este in jur de 5.500 – 6.000 de euro, in functie de industrie. Insa, desi salariile pot parea mari, este important de subliniat si faptul ca Elvetia are unul dintre cele mai ridicate costuri ale vietii din Europa.

CITESTE SI: Inflorirea unei zone turistice din Timis, ingropata in sertarele unui minister. Pentru pista de canotaj de la Surduc fonduri sunt, acte nu

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.