Mii de proiecte realizate si un miliard de euro in investitii in vestul tarii. ADR Vest trage linie dupa 20 de ani la Timisoara

TIMISOARA. Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest a sarbatorit doua decenii de existenta, 20 de ani in care a se a finantat mii de proiecte, cu investitii de peste 1 miliard de euro.

CITESTE SI: Sedinta de urgenta la Primaria Timisoara pentru certificatele verzi de care are nevoie Colterm. Si anul acesta vor fi cumparate de la Oradea

Primari de municipii, orase sau comune din Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara s-au adunat la Timisoara pentru a sarbatori cei 20 de ani de la infiintarea ADR Vest. In cele doua decenii au fost 2.700 de proiecte depuse si peste 1.600 contractate prin programele europene si naționale gestionate de ADR Vest, investitii in valoare de peste 1 miliard de euro si peste 10.000 de noi locuri de munca create in judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara.

In urma acestor proiecte din 1999 pana in 2019 au fost modernizati mai bine de 700 de kilometri de drumuri judetene, strazi orasenesti si sosele de centura, au fost reabilitate termic peste 250 de blocuri, s-au renovat si dotat 35 de centre sociale, 65 de scoli si 20 de ambulatorii.

In multe cazuri, un proiect finantat prin noi este cat bugetul de investitii al unui oras sau chiar de cateva ori mai mare, si asta doar printr-un singur proiect. Am invatat sa colaboram, politic cu tehnic, regional cu local, public cu privat, fara conflicte, fara patimi, fara agende ascunse, si am inceput sa intelegem ca tot ce facem impreuna este pentru noi, este durabil si trebuie facut bine, de cea mai buna calitate. Astazi, acest sistem are nevoie să evolueze (…) Avem nevoie sa planificam corect si adaptat nevoilor noastre, avem nevoie să crestem ritmul, sa ne dezvoltam in ritmul lumii moderne”, a spus Sorin Maxim, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest.

ADR Vest indeplineste in prezent rolul de Organism Intermediar (OI) pentru Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020 la nivelul Regiunii Vest, program care finanteaza domenii cum ar fi: transferul tehnologic, imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor, eficienta energetica, dezvoltarea si mobilitatea urbana, patrimoniul cultural, infrastructura rutiera de importanta regionala, sanatatea si serviciile sociale, educatia, dezvoltarea oraselor mici si mijlocii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.