Accidente groaznice si victime incarcerate la Timisoara. Interventii rapide puse in scena de pompieri. Foto

TIMISOARA. A venit apelul de urgenta, au ajuns cu masina la locul interventiei si a inceput desfasurarea de forte pentru descarcerarea si salvarea victimelor.

CITESTE SI: Sedinta de urgenta la Primaria Timisoara pentru certificatele verzi de care are nevoie Colterm. Si anul acesta vor fi cumparate de la Oradea

Dupa acest scenariu s-a desfasurat o competitie de descarcerare si acordare de prim ajutor calificat in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis.

Echipele de interventie au simulat diferite accidente de masina in care ar fi prinse victime, iar salvatorii trebuie sa le scoata in cel mai scurt timp. Sapte echipaje din tot judetul s-au intrecut in acest concurs pentru un loc in finala pe zona de vest.

In cursul zile de azi, se desfasoara competitia naționala de descarcerare si prim ajutor calificat- faza judeteana! In cadrul competitiei, cele 7 echipaje ale subunitatilor ISU Timis, executa desfasurarea interventiei pentru descarcerare si acordarea primului ajutor calificat, potrivit unor situatii tactice distincte. Scopul acestei competitii este pentru verificarea si dezvoltarea competentelor profesionale in ceea ce priveste salvarea victimelor precum si aplicarea si respectarea intocmai a protocolului cu privire la pacientii traumatizati. Echipajul castigator de la sectiunea de descarcerare din vehicule si de la sectiunea acordare prim ajutor calificat va reprezenta ISU Timis la faza zonala„, au transmis reprezentantii ISU Timis.

Competitia a fost castigata de la sectiunea descarcerare de echipa Detasamentului 2 Timisoara, urmata in clasament de cele de la Detasamantul 1 Timisoara si Statia de Pompieri Sannicolau Mare.

La sectiunea dedicata primului ajutor calificat prtima pozitie a fost ocupata de Detasamentul 2 Timisoara, formatie urmata in ierarhie de Detasamentul 1 Timisoara si de Statia de pompieri Deta.

Astfel, in urma acestor rezultate, echipa care va merge la faza zonala ca reprezentanta a ISU Timis este cea a Detasamentului 2 Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.