Mozaicuri spectaculoase, in concurs la Timisoara. Studentii de la Arte au oferit o surpriza de proportii la ‘Competitia culorilor Mapei’

TIMISOARA. Lucrari pline de culoare realizate in mozaic au fost prezentate in cadrul unei expozitii la Facultatea de Arte de la Universitatea de Vest din Timisoara, nascuta dintr-o colaborare cu firma Mapei, lider mondial in producerea de adezivi, materiale chimice si de etansare, destinate industriei Constructiilor.

Operele de arta sunt rezultatul unui concurs de creatie , ajuns in acest an, in premiera, la Timisoara. ‘Competitia culorilor Mapei‘ a fost o intrecere in cadrul careia artistii, toti studenti, au avut la dispozitie materiale de top.

Pentru cele mai impresionate mozaicuri, tinerilor creatori le-au fost puse la dispozitie cea mai bogata gama de culori de pe piata, dar si placa OSB, amorsa de placaj, adeziv pentru placa ceramica, placi ceramice sau chit de rosturi.

A fost greu de jurizat, dar am avut drept criteriu principal culoarea. Concursul nostru se numeste Competitia Culorilor Mapei si atunci foarte importante au fost culorile folosite. Toate lucrarile arata foarte bine, iar cea care a castigat locul 1 are mai bine de 10 culori de chit folosite. Si celelalte lucrari care au castigat premii au foarte multe culori din gama Mapei. Au fost imbinate spectaculos atat placile, formele, cat si culorile. Acesta a fost unul dintre principalele criterii de jurizare – folosirea culorilor…. Si anul viitor vom continua la Facultatea de Arte pentru ca exista deschidere si am colaborat extraordinar. La fel ca in Bucuresti, am inceput fara sa le acordam vreo tema. Fiecare concurent a avut libertate de creatie si a realizat ce a vrut. Am considerat ca, in momentul in care impui o tema, restrangi interesul si creativitatea… In afara de premiile pe care copiii le-au castigat, noi am mai ajutat facultatea cu o serie de unelte, tot felul de materiale auxiliare, care i-au ajutat pe tineri sa creeze tablourile, scule care vor ramane in facultate pentru a putea fi folosite si ulterior„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Silviu Minciu, directorul de marketing al firmei Mapei.

In concurs s-au inscris in prima faza 32 de studenti, iar in etapa finala au ramas 17. Castigatorii competitiei au fost:

Locul 3 – Eleonora Scarlat cu lucrarea „My David”

Locul 2 – Bandi Szidonia si Vastag Hajnalka cu lucrarea „Peisaj citadin”

Locul 1 – Decebal Taroi si Andreea Urda, cu lucrarea „Copilu cu baloane”

Studentul clasat pe primul loc a primit marele premiul de 500 de euro, ocupantii locurilor 2 si 3 au incasat 300, respectiv 200 de euro, iar ceilalti tineri s-au ales cu cate o diploma de participare.

S-au descurcat foarte bine copiii. A fost mai intai un proces de executare a unor schite de proiect, apoi materialele au fost taiate, pregatite, a urmat lipitul efectiv, dar asta e o parte tehnica. Pe mine ma bucura creativitatea lor care este extraordinara. Nu au avut o tema, i-am lasat sa isi puna pe mozaic toata imaginatia…Si noi suntem deschisi si abia asteptam editia a doua. Au venit studenti din toti anii, si licenta si master. Au venit de la pictura, ceramica, tapiserie, restaurare. , a precizat pentru opiniatimisoarei.ro profesorul Gaspar Matei, prodecanul Facultatii de Arta si Design din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Lucrarile vor ramane cel putin o saptamana pentru a fi admirate, in holul de la etajul al doilea al Facultatii de Arte, de pe strada Oituz, din Timisoara, insa intreaga actiune va avea inca o finalitate.

Tablourile vor face parte dintr-o expozitie intineranta, deci tinerii artisti vor fi promovati, iar la final tot ciclul acesta se va incheia cu o donatie, catre un ONG. Nu am stabilit inca detaliile. Pornim cu o incurajare a tinerilor artisti si promovarea operelor lor, iar in final totul se incheie cu o componenta sociala. „, a completat Silviu Minciu, director de marketing Mapei.

Competitia culorilor Mapei a fost lansata in urma cu 3 ani la Bucuresti si se adreseaza facultatilor de Arte si Design.

Cea de-a doua etapa a Competiției Culorilor Mapei 2019, va avea loc in luna iunie, la Bucuresti, alaturi de UNARTE.

MAPEI este unul dintre cei mai mari producatori la nivel mondial de adezivi si produse chimice pentru constructii, cu peste 25.000 de tone de produse livrate zilnic. Infiintat in 1937 in Milano-Italia, grupul cuprinde astazi 81 de fabrici in 35 tari din întreaga lume si 10.000 de angajați. Compania inregistreaza o cifra de afaceri de 2.5 mld. Euro si investeste anual 5% din venituri in cele 31 Centre de Cercetare-Dezvoltare, in care lucreaza 900 specialisti. Bazele filialei romanesti au fost puse in 2006 prin infiintarea MAPEI Romania, ca parte din strategia de internationalizare a grupului. Portofoliul MAPEI Romania cuprinde peste 500 produse, iar la nivel de business inregistreaza o cifra de afaceri de peste 15 milioane Euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.