Credinciosii din Timisoara asteptati cu ramuri de salcie si flori in maini la procesiunea Floriilor

TIMISOARA. Sarbatoarea Floriilor aduce la Timisoara un eveniment devenit deja traditional. Credinciosii pleaca din trei zone diferite ale orasului si se intalnesc la Catedrala Mitropolitana.

CITESTE SI: Autostrada pentru biciclete, custi pentru lei si tigri, un minaret si inca un rand de studii pentru metrou. Cum se impart banii din bugetul pe 2019, la Timisoara 

La fel se va intampla si in acest an, cand trei procesiuni vor porni catre centru la aprope un sfert de ora distanta una de cealalta si trebuie sa ajunga simultan la Catedrala Mitropolitana.

Prima dintre acestea va pleca la ora 17,15 din fata bisericii parohiei Timisoara Elisabetin (Piata Crucii), pe strada Protopop Dr. George Dragomir, B-dul Mihai Viteazul, Catedrala Mitropolitana

Al doilea grup urmeaza sa plece la ora 17,30 din fata bisericii parohiei Timisoara Iosefin, pe B-dul 16 Decembrie 1989, podul Traian, pana la Catedrala Mitropolitana.

Al treilea grup va pleca in jurul orei 17.40 de la Mitropolia Banatului, de pe bulevardul C. D. Loga

Cele trei procesiuni se vor intalni in fata Catedralei Mitropolitane, unde vor fi asteptate de 4. Inaltpreasfintia Sa, Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului si de Preasfintia Sa Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei si de preotii catedralei, alaturi de care se va oficia Vecernia cu Litie, incepand cu orele 18,00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mare Ctitor, oare nu organizezi tu ceva, vreun cros, vreo competitie sportiva cu finalizare in fata Catedralei Mitropolitane, in sunet de muzica house sau club, cu boxe imense plasate langa scarile edificiului, sa se impiedice sfintii parinti de ele, asa ca de Procesiune de Florii? Nu de alta, dar sa nu se simta crestin ortodocsii mai neglijati si nedreptatiti, in comparatie cu crestinii catolici care s-au putut bucura anul trecut de muzica la maxim si alergotura din fata Domului catolic, tot de Florii! Haaa, cum? Nimic? Ti-a pierit inspiratia? Ma mir, ca la tampenii din astea esti fara concurenta!