Parisul, desfigurat. Incendiul violent de la Notre-Dame si imaginile unui teribil dezastru. Foto si video

Imagini teribile din capitala Frantei. Un incendiu violent a izbucnit luni seara la catedrala Notre-Dame din Paris.

Flacari inalte au cuprins acoperisul si mansarda lacasului de cult, iar coloana de fum este vizibila din toate colturile Parisului.

Catedrala Notre-Dame este veche de 850 de ani si este in plin proces de renovare. Nu se cunoaste deocamdata cauza izbucnirii incendiului, insa din primele informatii se pare ca acesta este legat tocmai de lucrarile care se fac in catedrala.

UPDATE: O parte din acoperisul catedralei s-a prabusit, noteaza Le Figaro. Presedintele Frantei s-a deplasat de urgenta la locul incendiului care a cuprins unul dintre cele mai vizitate monumente ale Europei.

Notre Dame cuprinsă de flăcări. Emoția unei întregi națiuni. Mă gândesc la toți catolicii și la toți cetățenii francezi. Sunt întristat să văd o parte din noi arzând”, a scris președintele francez Emmanuel Macron pe Twitter.

Autoritatile recomanda parizienilor si turistilor sa evite zona pentru a nu incurca interventia masiva a pompierilor ce incearca din rasputeri sa opreasca valvataia.

UPDATE 2: La o ora si jumtate dupa ce a fost semnalat incendiul, una dintre turlele catedralei s-a prabusit mistuita de flacari.

UPDATE: Sute de pompieri au fost mobilizati. Deocamdata nu au fost semnalate victime, spune ministrul de Interne.

UPDATE: Ministrul adjunct de Interne al Franţei a declarat că salvarea Catedralei Notre Dame din Paris nu este certă, scrie The Guardian.

Un anunţ similar a fost făcut de pompierii francezi care susţin că nu sunt siguri dacă acest foc mai poate fi oprit.

O imagine filmată cu drona poliţiei, publicată pe Twitter, arată proporţiile dezastrului. Potrivit poliţiei, trei sferturi din suprafaţa catedralei este afectată de incendiu.

UPDATE: Vestea neasteptata care a venit la miezul noptii. „Turnurile de pe latura nordica a Catedralei Notre Dame au fost salvate. Intreaga structura a catedralei a fost salvata”, titreaza cei de la France24.

UPDATE: Structura de rezistenţă a catedralei Notre Dame a fost „salvată şi prezervată”, anunţă pompierii. Incendiul ar fi izbucnit accidental

„Putem considera că cele două turnuri ale clopotniţei nordice de la Notre Dame au fost salvate. Structura a fost salvată în totalitate. Pompierii au lucrat toată noaptea pentru salvarea operelor de artă”, a declarat Jean-Claude Gallet, comandantul Brigăzii de pompieri din Paris pentru BFMTV.

In cursul diminetii ultimele pompierii stingeau ultimele focare, insa situatia era complet sub control.

Presedintele Frantei a anuntat ca reabilitarea va incepe cat de curand la Notre Dame.

Sursa foto: Chicago Tribune, nbcphiladelphia.com

Sursa video: twitter.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.