Drumul unei arme, de la Londra pana in Oltenia, oprit in Timis

TIMIS. A venit acasa sa-si petreaca sarbatorile alaturi de cei dragi si si-a adus un suvenir din Anglia, insa a fost oprit de politisti la frontiera.

CITESTE SI: Mobilizare uriasa de forte, dupa un accident de tren in Timis. A fost activat Planul Rosu, iar fortele de interventie isi testeaza viteza de reactie intr-un amplu exercitiu. Foto 

Este vorba despre un barbat de 22 de ani, din judetul Dolj, care se intorcea acasa cu masina din Anglia, dar si-a adus cu el si o arma. Omul a ajuns la vama Cenad, unde politistii i-au verificat actele, iar acestea au fost in regula. Politistii au trecut apoi si la verificarea masinii. Astfel, in portbagaj, printre bagajele tanarului au gasit arma. Era vorba despre o pusca SMK B2 TRADITIONAL, de calibrul 4,5 mm, care era ambalata intr-o folie.

Cand a fost luat la intrebari de oamenii legii, tanarul le-a spus ca nu stia ca pentru aceasta arma avea nevoie de un permis, si nici ca ar fi trebuit sa declare arma.

Pusca a fost confiscata de politisti in vedea continuarii cercetarilor, iar olteanul s-a ales cu un dosar penal pentru tentativa de contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.