Spectacol cu teatrul Merlin la Ziua Internationala a Romilor, la Timisoara

TIMISOARA. De Ziua Internațională a Romilor, în data de 8 aprilie 2019, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timişoara prezintă în faţa publicului alcătuit din 250 de copii romi, provenind din 17 școli din județul Timiș, spectacolul Noua poveste a Scufiței Roșii.

Reprezentația va avea loc de la ora 12:30, în Parcul Copiilor, și sperăm că va marca o zi memorabilă pentru spectatorii noștri care vor urmări unul dintre cele mai populare spectacole din repertoriul curent.

Nu este primul proiect al teatrului care implică copiii romi, dar este, cu siguranță, evenimentul cu cea mai mare amploare de acest fel la care Teatrul „Merlin” participă.
Această acțiune este organizată de Biroul Județean pentru Romi, cu sprijinul Grupului de Lucru Mixt pe probleme de Romi, constituit în cadrul Instituției Prefectului Județului Timiș, prilej cu care participanții vor putea lua parte la diversele ateliere susținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat”, Inspectoratul Județean de Poliție, Agenția Națională Contra Traficului de Persoane, Centrul Regional Timișoara.

Semnificația acestei sărbători este mare, iar demersul este extrem de important: inițierea copiilor în lumea miraculoară a teatrului de care puțini dintre ai au avut parte și trezirea curiozității lor față de acest domeniu atât de special al artelor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.