Shazam. Un nou erou al benzilor desenate ajunge pe marele ecran la Shopping City Timisoara

TIMISOARA. Au trebuit sa treaca aproape 20 de ani pana cand DC Comics sa il aduca pe marele ecran si pe pustiul care prin magie se transforma intr-un adult cu superputeri.

CITESTE SI: ‘Cafekultour’, saptamana cafenelelor timisorene. Intrare libera la toate spectacolele. Avem programul complet

Primele zvonuri despre un film care sa il aiba in rolul principal pe „Shazam” au aparut in anul 2000, iar abia in 2008 a intrat in pre-productie. La acea vreme se vorbea despre o pelicula in care rolul principal sa ii revina lui Dwayne Johnson. In cele din urma productia a inceput in februarie 2017, cand in rolul Shazam a fost distribuit Zachary Levy.

Revenind la povestea filmului, totul incepe in 1974, cand un tanar pe nume Thaddeus Sivana este transportat prin intermediul magiei in Pestera Eternitatii, si il intalneste pe vrajitorul Shazam. Acesta ii prezinta statuile celor 7 pacate capitale, insa pustiul pune ochii pe un glob luminos denumit ochiul invidiei. Este momentul in care vrajitorul refuza sa ii dea puterea sa, iar pustiul este trimis inapoi in masina in care se aflau tatal si fratele sau. Cei trei sunt loviti de o alta masina si tatal lui Thaddeus ramane in scaun cu rotile dupa accident.


De la acel eveniment calatorim in timp in zilele noastre, unde adolescentul Billy Batson, este adoptat de un cuplu ce mai are alti 4 copii. Dupa ce isi salveaza unul dintre frati de la o bataie crunta, Batson este urmarit de doi golani pana in metrou. Tot cu ajutorul magiei, Billy ajunge din metrou in Pestera Eternitatii, si preia puterile lui Shazam.

Mai mult de atat nu vrem sa va dezvaluim, dar va mai spunem ca odata cu noile abilitati, Billy trece prin situatii care de care mai amuzante, iar in finalul peliculei veti mai avea parte de o surpriza.

Rolul lui Billy Batson ii revine tanarului Asher Angel, in timp ce partitura supereroului ii revine lui Zachary Levy(sigur va amintiti de el din serialele „Heroes Reborn” sau „Chuck”). Nu este singurul nume faimos din distributia filmului. In rolul vrajitorului cu puteri magice este „durul” Djimon Hounsou, in rolul sorei lui Shazam este Michelle Borth, iar personajul negativ, doctorul Thaddeus Sivana este interpretat de Mark Strong. Din distributie mai fac parte: Marta Milans, Grace Fulton, Adam Brody sau Caroline Palmer.

Filmarile pentru aceasta pelicula au fost facute in Ontario, in Canada, dar si in Pennsylvania. Cinefilii vor recunoaste in acest film treptele pe care alerga cu 43 de ani in urma Sylvester Stallone in „Rocky”.

Regizorul peliculei este David Sandberg, cel care a dat Hollywood-ului si horror-ul „Annabell:Creation” in 2017.

Cinefilii din Timisoara pot vedea „Shazam” incepand din acest final de saptamana in format IMAX la Cinema City din Shopping City Timisoara.

sursa foto: ew.com, imdb.com, viax.cl, slate.com, movieweb.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.