Foc si stele. Spectacol in Piata Unirii, la Ora Pamantului, in Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Sute de timisoreni s-au strans, sambata seara, in cea mai frumoasa piata din oras pentru a sarbatori Ora Pamantului.

CITESTE SI: Timisorenii au iesit din nou in strada. Lant uman format in centru la Timisoara. Foto si video

Un spectacol de foc a fascinat publicul adunat, in fata Palatului Baroc.

 

Spectacolul ‘Ielele noptii’  prezentat de trupa Amaris Agni, a fost urmarit cu sufletul la gura, iar jocurile incendiare au fost rasplatite cu aplauze.

Tot in zona Palatului Baroc au fost instalate mai multe telescoape, cu ajutorul carora timisorenii dornici sa admire stelele au putut urmari spectacolul ceresc. Oamenii au facut cozi pentru a se bucura de priveliste, mai ales ca cerul era senin.

Ora Pamantului se sarbatoreste din 2007, iar evenimentul a fost organizat in premiera in Australia. In 31 martie 2007 peste 2,2 milioane de oameni si 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o ora in acea seara, ca semn al constientizarii problemei schimbarilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a facut in doar cativa ani ca Earth Hour sa devina cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

In anul 2013 Timisoara a fost capitala Earth Hour.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca nu suntem tampiti nu suntem nimeni

  2. Nu as fi crezut ca o asemenea reprezentatie, care ar fi fost foarte gustata probabil de locuitorii cavernelor sau cel mult din din evul mediu, mai poate aduna spectatori si in zilele noastre. Si cand te gandesti ca se dau bani, si nu putini, si sunt bifate astfel actiuni „culturale” in pleiada celor dedicade sarbatorii din 2021. Dar doamna manager Neuman are o deviza: publicul vrea baloane si artificii!