Razie de proportii in Timis. Sute de amenzi impartite, un urmarit national prins si soferi lasati fara permis

TIMIS. Politisti de la rutiera, investigatii criminale, investigare a criminalitatii economice, dar si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, ai Garzii de Mediu si ai Protectiei Consumatorului au desfasurat o razie in Lugoj si in alte trei localitati din apropierea orasului.

CITESTE SI: ‘Jos clanul Dragnea! Incepem reconstructia Romaniei!’ Timisorenii, chemati in strada, sa se prinda intr-un lant uman 

Controalele au durat o zi intreaga, iar echipele operative au verificat daca firmele respecta legea si daca au sa nu angajati la negru, in timp ce politistii de la rutiera au tras pe dreapta mai multe masini.

Oamenii legii au controlat 28 de firme si 3 microferme, insa au facut si 9 filtre in diferite zone. Politistii au legitimat 357 de oameni si au controlat si 274 de masini.

In urma raziei, politistii au dat nu mai putin de 161 de amenzi, a caror valoare se ridica la 171.000 de lei. Politistii de la rutiera au si retinut doua permise si au retras alte doua certificate de inmatriculare.

Pe perioada desfasurarii actiunii de control, politistii au depistat si un barbat care era dat in urmarire la nivel national. Omul era condamnat la 2 ani de inchisoare pentru distrugere, mandatul fiind emis de judecatoria Bistrita. Barbatul in varsta de 54 de ani a fost retinut de oamenii legii si trimis in Penitenciarul Timisoara.

CITESTE SI: Accident intr-o intersectie din Timisoara. Masina in zidul unei case 

Printre cei trasi pe dreapta de politisti s-a aflat si un barbat de 42 de ani, care mirosea a alcool. Politistii l-au pus sa sufle in aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul s-a ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

In timpul investigatiilor politistii Biroului de Investigatii Criminale au dat de urma a doi tineri de 13 ani, care in noaptea dinainte au intrat intr-o firma din oras si au furat un laptop. Cei doi tineri sunt cercetati pentru furt calificat, iar prejudiciul a fost recuperat de politisti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Azi diminata stand la o intersectie din centru am numarat pe un sens de trecere (V.Parvan Mihai Viteazul cu venire dinspre N. Balcescu), 7 (sapte) „tovarasi si tovarase, domni si doamne” care vorbeau cu nonsalanta la telefon, din care 3 au si schimbat (intre timp) si directia de mers; unul a si intors in intersectie, apropiindu-se periculos de trotuar (era din DJ). Asta din totalul de 24 masini care au trecut (vreo trei chiar si dupa ce semaforul schimbase pe rosu).
    Si cei de facut?