Ateliere de creatie, teatru de papusi si targ de antichitati, la Iulius Mall Timisoara

TIMISOARA. Intalnire cu anticarii, expozitie inedita de proiecte din domeniul tech, ateliere de creatie si teatru de papusi pentru copii – toate se afla pe agenda evenimentelor care au loc la Iulius Mall Timisoara, in week-end.

Numerosi colectionari de obiecte peste care timpul si-a asezat frumos amprenta vor fi prezenti, in acest final de saptamana, la demisolul Iulius Mall, la o noua intalnire cu pasionatii de antichitati. De vineri pana duminica inclusiv, Targul de Antichitati ii asteapta pe vizitatori cu: bijuterii, argintarie, ceasuri vechi, monede, viniluri, aparate foto vechi, numismatica, filatelie, portelanuri, tablouri, obiecte decorative si multe altele.

Sambata, 30 martie 2019, intre orele 11:00 – 16:00, la Iulius Mall are loc cea de-a doua editie a Coolest Projects Romania. Vor fi expuse peste 150 de proiecte din zone diverse ale tehnologiei, dezvoltate de participantii la activitatile desfasurate in cele peste 45 de cluburi din reteaua CoderDojo Romania, dar si proiecte dezvoltate de copii si tineri activi, in alte contexte educationale din domeniul tech, din tara si strainatate. Cele mai bune proiecte din concurs vor beneficia de premii și burse in vederea participarii la evenimentul Coolest Projects International, programat la Dublin, in 5 mai 2019. Printre categoriile incluse in competitie se numara: Game Development, Mobile Apps, Hardware, Design/Digital Art si Cyber Security. Coolest Projects Romania va avea loc in piateta Intersport din Iulius Mall si reprezinta un concept de eveniment inițiat de catre CoderDojo Dublin, cu scopul de a atrage publicul larg spre domeniul IT&C.

De pe 31 martie, timp de patru duminici, nazdravanii primesc invitație la ateliere de creație. Intre orele 11:00 – 13:00, Bianca Potyesz va fi prezenta in food court, pentru a-i invața pe micii artiști cum sa faca decorațiuni cu dichis. Toate materialele vor fi puse la dispoziție de Iulius Mall, iar copiii trebuie doar sa dea dovada de indemanare și imaginație. La final, cei mici vor pastra creațiile, ca element de decor. Participarea este gratuita. In prima duminica, prichindeii vor realiza animaluțe simpatice din materiale inedite, precum sfoara, margele, floricele, tema atelierului fiind „Oita Vesela”.

Distractia continua pentru cei mici, care de la ora 13:00, sunt invitati in lumea povestilor. In food court va fi pusa in scena o piesa de teatru de papusi foarte indragita de copii: „Cei trei purcelusi”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.