Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, atac la adresa timisoreanului Werner Wolff, fostul director TAROM

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, sambata, ca 40% dintre pierderile de la compania TAROM din anul 2017 au fost inregistrate in mandatul fostului director, timisoreanul Werner Wolff, care in doar doua luni din anul 2019, „a reusit performanta” de a avea pierderi de 47 de milioane de lei.

CITESTE SI:Timisoreanul care a facut minuni la TAROM. Anuntul lui Werner Wolff dupa ce a fost dat afara de la sefia companiei

Ministrul Cuc a mai reprosat faptul ca au fost deschise multe curse fara sa fi fost facut un studiu de rentabilitate, dar si ca au fost facute multe angajari, insa nu de piloti sau personal navigant.

„In urma cu cateva zile s-a numit un nou management de catre consiliul de administratie la TAROM si am avut cateva elemente care m-au ingrijorat foarte mult cand am vazut care este situatia exacta la compania TAROM, un brand national. Pentru ca tot vorbeste lumea de performante nebanuite in ultima perioada la TAROM, unii vorbesc pe vorbe, eu am venit sa va prezint cifre”, a spus Cuc.

In plus, ministrul spune ca au fost deschise mai multe curse pentru care nu s-ar fi facut studii de rentabilitate, curse pe care a cerut deja ca noul director al TAROM sa le suspende.

CITESTE SI: Bucurosi de POS-uri. Zeci de oameni si-au platit biletele pentru transportul in comun direct cu cardul in tramvaie sau autobuze, la Timisoara 

„S-au deschis foarte multe curse fara sa se faca niciun fel de studiu de rentabilitate al acestor curse: Sibiu-Stuttgart, Sibiu-Munchen, Timisoara-Chisinau, Timisoara-Stuttgart, Paris-Cluj, Paris-Timisoara. Stiti cu ce grad de incarcare zburau cursele astea? Cu 25 la suta. Inseamna ca zburau cu 10 pasageri la bord. Anunta deschiderea Bucuresti – Baku. Nu s-a efectuat nicio cursa, dar in schimb au fost facute cheltuieli pentru deschiderea curselor si acum inca se plateste pentru aceasta cursa care s-a dorit a fi deschisa si il rog pe domnul director de indata sa inceteze si sa sisteze orice plata pe aceste curse neprofitabile”, a mai spus Razvan Cuc.

Pe de alta parte, fostul premier Mihai Tudose isi arata, vineri, la Timisoara, sustinerea pentru Wener Wolff, despre care preciza ca a fost un bun profesionist si ca „nu a avut nicio treaba cu PSD” si ca ” a facut curat si nu mai avea nimeni loc de alte ghidusii”.

CITESTE SI: Etapa importanta incheiata, la Timisoara. Momentul in care primele utilaje ar putea trece la decopertari pe traseul soselei de Centura Sud. Anuntul CNAIR 

Fostul director general, Werner Wolff, fost director in cadrul retelei de dealeri BMW Automobile Bavaria, a fost numit, in noiembrie 2017, director general al companiei de stat TAROM, al cincilea sef al companiei din anul respectiv.

Va reamintim, in cursul unei sedinte ce a avut loc miercuri seara, s-a stabilit ca TAROM sa aiba un nou Consiliu de Administratie, iar la carma companiei sa nu mai stea timisoreanul Wener Wolff.

In locul sau, ministrul Transporturilor Ravan Cuc l-a propus pe Florin Susanu, cel care pana acum a ocupat functia de director de zbor in cadrul TAROM.

Miscarile de la TAROM vin in contextul in care premierul Viorica Dancila a trimis Corpul de control la compania aeriana, iar in Camera Deputatilor s-a votat formarea unei comisii de ancheta care sa verifice activitatea Tarom.

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ministerul Transporturilor este cel mai competent sa-si dea cu parerea. Uitati-va ce bine merge CFR-ul, de 30 de ani incoace. Vor aplica „reteta” si la Tarom cat de curand.