Sarbatoare la Teatrul ‘Merlin’ din Timisoara de Ziua Mondiala a Teatrului de Păpusi

TIMISOARA. De Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi, în data de 21 martie 2019, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timişoara prezintă în faţa publicului două spectacole și organizează un atelier de creație.

Prima propunere, la ora 10:00 este spectacolul Degețica după H.C. Andersen, în dramatizarea și în regia Alinei Hiristea. Scenografia a fost creată de Krisztina Nagy, iar muzica de Daniel Simion. Spectacolul este recomandat celor mai mici copii, începând chiar de la 3 ani.


Povestea Degețica este cunoscută de la cele mai fragede vârste și are un mesaj puternic și pozitiv adresat celor mici, iar spectacolul se remarcă prin personaje bine conturate care se prezintă în fața publicului sub forma păpușilor minunate create de Krisztina Nagy. Prin îmbinarea izbutită dintre jocul artiștilor păpușari, păpuși, decoruri, muzică și lumini, povestea prinde viață și captivează.

 

Cel de-al doilea spectacol, foarte îndrăgit de spectatorii noștri, Vrăjitorul din Oz, va începe la ora 18:00. Regia îi aparține Mirunei Radu, scenografia lui Fehervari Zsolt, muzica lui Ilie Stepan, iar light design-ul lui Ștefan Iordănescu. Minunatul spectacol Vrăjitorul din Oz este un dar pentru copiii care descoperă un lucru simplu: trebuie să ne bazăm doar pe noi înşine, nu pe vreo magie, atunci când vrem să obţinem ceva.
Atelierele de creație personaje, reprezentate de măști, vor începe de la ora 11:00 și vor avea loc în foaierul teatrului.

Luna martie reprezintă o triplă aniversare a teatrului, deoarece în data de 20 martie se sărbătorește Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, iar data de 27 martie este declarată Ziua Mondială a Teatrului, un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme.

Semnificațiile acestor evenimente nu se opresc la simple sărbătoriri, ci reprezintă un demers extrem de important: alfabetizarea teatrală, prin asigurarea accesului a cât mai multor copii, tineri sau adulți în sala de spectacol, pentru că niciodată nu este prea târziu să tragem cortina care ne acoperă ochii și să rezonăm cu un alt univers, cu siguranță magic.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mr dr Popescu Mihai Claudiu poate ii explica soției învățătoare cum petrece el timpul prin București