Pelicula filmata in doar 3 saptamani la Timisoara a ajuns pe marele ecran. Casa din copac, o poveste de viata fascinanta pe care trebuie sa o vezi. Foto si video

O poveste despre violenta in familie, abuz psihologic si dorinta unui tata de a nu repeta erorile trecutului.

CITESTE SI: Nici spaga nu mai e ce-a fost. Ce-a patit un sofer prins beat la volan pe o sosea din Timis 

Asta aduce pe ecran tanarul regizor Florin Brinza in lung metrajul „Casa din copac”, o pelicula filmata in intregime la Timisoara.

Filmul prezinta povestea lui David, un arhitect proaspat divortat care incearca sa se apropie mai mult de fiica lui prin orice metoda posibila. In ziua in care afla ca fosta sotie i-a luat toti banii, tanarul isi da seama ca trebuie sa il scoata si pe tatal lui paralizat dintr-un azil si sa il ingrijeasca la el acasa.

Dornic sa se apropie cat mai mult de fiica sa, David incearca sa ii construiasca micutei o casa in copac.

Dorinta sa de a deveni un tata mai bun se amesteca insa cu propriile traume din copilarie, cand era abuzat psihologic de un tata violent.

De aici pleaca povestea filmului care a avut un buget de 10.000 de lire sterline si care il are in rolul principal pe Bogdan Fanariu, cel care interpreteaza rolul David, sau Madalina Ghitescu Petre, actrita care joaca rolul fostei sotii a lui David.

Din distributie mai fac parte, Ianisa Jelmarean, cea care joaca rolul Mayei, fiica lui David, dar si Luca Puia, cel care interpreteaza rolul lui David cand acesta era copil. Ianisa si Luca au doar 9 ani.

In rolul tatalui abuziv al lui David apare Laurentiu Plesa, unul dintre actorii din scurtmetrajul aparut in urma cu 3 ani.

Eu personal nu stiu daca se umanizeaza. Cred ca e mai mult regret si parere de rau. Am avut doar 10.000 de lire sterline care sa sustina acest proiect si totul a mers pe rapid. Totul mergea in graba, in stres, nu am prea avut timp sa gandim, nu am prea avut timp de multe cadre. Partea cea mai grea cred ca a fost graba cu care s-a facut acest film. Pe de alta parte, la cat de rapid s-a miscat totul, a iesit un lucru frumos„, a declarat la premiera de la Shopping City Timisoara actorul Laurentiu Plesa.

Filmarile au fost realizate intr-o casa din Timisoara, dar si in Piata Unirii si pe strazile din zona, o terasa din oras, Aeroportul International Traian Vuia, intr-o sala de fitness sau intr-un supermarket din Timisoara, in care s-a filmat noaptea.

Tanarul Florin Brinza nu este doar regizorul filmului, ci si scenarist. La numai 25 de ani se gandeste si la o posibila parte a doua a peliculei, insa are planuri si mai mari.

Noi a trebuit sa ne bazam foarte mult pe disponibilitatea actorilor, pentru ca niciun actor nu a fost platit, si pe langa asta foarte multi din echipa nu au primit niciun ban. Asa a trebuit ca noi sa ne mulam pe programul fiecaruia, ca si dificultate de a filma in diferite locatii. Dificultatea mai mare de fapt a venit de la a sincroniza scenele cu disponibilitatea fiecarui actor, care am reusit sa o facem totusi in 16 zile cat am filmat toate scenele… Mi-a dori foarte mult sa continui povestea, dar ce-mi doresc foarte mult, si e mult mai usor de facut este sa scriu o carte, in care Casa din copac, lung metrajul, este doar prima parte dintr-o trilogie care de fapt ar urmari pe parcurs si viata Maiei pana ajunge la varsta lui David„, a declarat Florin Brinza la finele primei proiectii „Casa din copac”.

Acest film este bazat pe scurtmetrajul cu acelasi nume, produs tot in Timisoara, care s-a intors din ciclul festivalurilor cu o serie de premii si mentiuni, incluzând o nominalizare la Royal Television Society in Londra.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.