O noua eroina adusa pe ecran de James Cameron. Fetita cyborg in cautarea propriei identitati si a razbunarii la Shopping City Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. La aproape 3 decenii de la aparitia personajului, James Cameron si Robert Rodriguez au facut echipa pentru a aduce pe marele ecran un personaj iubit din lumea benzilor desenate, Alita.

Personajul a fost infatisat lumii in 1990, cand artistul japonez Yukito Kishiro il prezenta in primul numar al benzilor desenate „Gunnm”. In 2003, James Cameron si-a manifestat intentia de a o aduce pe Alita pe marele ecran, insa fiind ocupat cu seria „Avatar” a amanat proiectul pana in 2016. Studiourile l-au ales pe Robert Rodriguez pentru regia peliculei.

Povestea Alitei incepe in anul 2563, intr-o lume postapocaliptica, in care cei privilegiati locuiesc intr-un oras plutitor denumit Zalem, unde cel care au mai ramas pe pamant viseaza sa ajunga. Un om de stiinta gaseste printre gunoaie trupul unui cyborg, al carui creier uman este inca functional. Doctorul Dyson Ido o repara pe Alita si incepe sa o ajute sa inteleaga lumea din jurul ei. Intr-o noapte, cand doctorul Ido pleaca de acasa, Alita il urmareste si descopera ca omul nu este ceea ce ii spusese.

Trei vanatori de recompense vor sa il ucida pe Ido, insa Alita intervine, ii omoara pe doi dintre ei si il pune pe fuga pe al treilea. De aici incepe povestea unei tinere care vrea sa afle mai multe despre ea si trecutul ei.

Mai multe nu va vom spune despre actiunea filmului, insa sunt demne de luat in seama efectele speciale create de cei de la Weta Digital. Alita iti da impresia ca este o tanara reala prin modul in care i-au fost create miscarile, mimica fetei, dar si pentru modul in care sunt expuse sentimentele personajului.

Rolul principal ii revine tinerei Rosa Salazar(ati mai vazut-o in „Maze Runner: The death cure”, „Chips” sau recent lansatul „Bird Box”), a carei asemanare cu personajul din benzile desenate este uimitoare.

Doctorul Dyson Ido este jucat de Christoph Waltz, care revine pe marele ecran la doi ani de la „Downsizing”, in timp ce un alt rol important in film ii revine frumoasei Jennifer Connelly, cel al fostei sotii a doctorului Ido, Chiren.

Alte roluri importante le revin lui Ed Skrein(Zapan), Jackie Earle Haley(Grewishka), Keean Johnson(Hugo) sau Jeff Fahey(McTeague).

In tot filmul se vorbeste despre liderul din Zalem, un individ pe nume Nova, dar pe care il vedem in doar doua secvente si care ar putea aparea mai mult intr-un film viitor. Rolul acestuia este preluat de Edward Norton.

Alita: Battle Angel poate fi vazut din aceasta saptamana la Cinema City din Shopping City Timisoara in format IMAX.

Sursa foto: geektyrant.com, slashfilm.com, bloodydisgusting.com, polygon.com, entertainment-focus.com, sciencefiction.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Se poate cauta razbunare la Shopping City, dar identitatea e de preferat sa fie cautata la Iulius Mall, la serviciile de evidenta populatiei ;-).