Exemplar superb de cerb filmat in padurile din Banat. Video

Plecat prin padure pentru o verificare de rutina, un angajat al Directiei Silvice Caras Severin a dar peste un exemplar superb de cerb, care era cel mai probabil in cautare de hrana.

CITESTE SI: Cantitate imensa de pamant si roci indepartata de pe drumul Timisoara-Resita. Se va circula in continuare cu restrictii. Foto si video 

Omul nu a stat mult pe ganduri si a scos camera de filmat sa imortalizeze momentul. Este de fapt vorba de un pui de cerb sulitar care a fost descoperit in zona muntilor Tarcu pe teritoriul administrat de Ocolul Silvic Teregova, scrie infocs.ro.

Animalul nu a fost deranjat deranjat nici de stratul mare de zapada si nici de faptul ca a fost filmat. Chiar a privit catre camera, dupa care si-a continuat drumul prin padure. Spre finalul filmarii poate fi observat un alt animal care se plimba prin zapada.

Faptul ca cerbul se plimba in voie nu este o surpriza, muntii Tarcu fiind un areal perfect pentru aceasta specie care aici gaseste hrana din plin.

CITESTE SI: O familie din Banat in pericol sa ramana fara casa in plina iarna 

Zona in care a fost zarit cerbul este administrata de Romsilva, prin Directia Silvica Caras – Severin, si are o suprafata de aproape 350.000 de hectare paduri, pe care se afla 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.