Prinsi in drum spre Occident. Migranti opriti de politisti dupa ce au trecut granita in Timis

TIMIS. Temperaturile scazute sau de lapovita si ninsoarea ce au cazut in vestul tarii nu i-au oprit pe cativa tineri care isi doreau sa ajunga in vestul Europei.

CITESTE SI: Epidemie de gripa in Romania. Numai la Timisoara au murit deja 5 oameni 

Politistii de frontiera au prins in plina zi patru tineri care au trecut granita din Serbia in Romania. Oamenii legii i-au gasit in apropierea localitatii timisene Gherman. Este vorba despre patru kosovari, doi barbati si o femeie, cu varste cuprinse intre 28 si 33 de ani, dar si un copil de 8 ani.

Luati la intrebari de politisti, oamenii au recunoscut ca isi doreau sa ajunga in vestul Europei, dar aveau interdictoie de intrare in spatiul Schengen. Astfel, ei i-au promis 3500 de euro unui sarb, pentru ca acesta sa ii ajute sa ajunga in Austria.

Politistii de frontiera au continuat cercetarile pe baza celor spuse de transfugi si au dat in scurt timp si de urma calauzei, pe care l-au gasit in punctul de trecere al frontierei Stamora-Moravita, un sarb in varsta de 41 de ani.

CITESTE SI: Tanara din Timisoara care a castigat 50.000 de dolari din fata camerei de filmat. A decis si ce va face cu banii 

Cei patru kosovari urmeaza sa fie cercetati pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, iar cetateanul sarb va fi cercetat pentru trafic de migranti.

Autoritatile romane au luat legatura cu colegii din Serbia, care i-au preluat pe cei patru migranti in baza acordului de readmisie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.