Vom avea o noua substatie de Ambulanta la Timisoara. De unde vor pleca salvarile in scurt timp

TIMISOARA. Timpii in care masinile de ambulanta vor ajunge la o buna parte dintre interventii vor fi mult mai scurti in viitor. Salvarea nu va mai pleca doar de la Spitalul Judetean ori de la Municipal pentru a prelua pacientii din partea de nord a orasului, ci dintr-un loc mai apropiat.

CITESTE SI: O noua aparitie spectacol in padurile Banatului. Animal vanat pana la exterminare. Video 

Vom avea, in sfarsit, o noua statie de Ambulanta in Calea Aradului.

Primul pas pentru infiintarea noii substatii a fost facut in iunie 2017, cand Consiliul Local Timisoara a votat pentru acordarea unui spatiu in fostul Liceu Agricol catre Serviciul de Ambulanta Timis. Este vorba despre fosta spalatorie si atelierul din cadrul campusului, care vor fi transformate pentru ca Serviciul de Ambulanta sa se poata folosi de noua locatie in urmatorii 10 ani.

Imobilul si terenul din zona au devenit disponibile in urma fuziunii prin absorbtie a Colegiului Silvic Casa Verde cu Liceul Tehnologic Agricol Petru Botis, iar activitatea unitatii scolare rezultate s-a mutat langa Padurea Verde.

O veste buna. Este un lucru extrem de important, dar n-am avut deschidere la timp de la Ministerul Educatiei. Am avut discutii mai demult cu conducerea Serviciului de Ambulanta Timis ca sa infiintam un punct de salvare si in partea de nord a orasului.
Sunt situatii in care trebuie sa se intervina foarte prompt si e important sa se intervina. Aveam posibilitatea sa punem spatiu la dispozitie la fostul Liceu Agricol, dar n-am putut obtine aprobarea pentru schimbarea destinatiei. Unii nu au vrut. Uneori se salveaza vieti omenesti, daca ai un astfel de punct„, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul anunta ca a fost deja iscalit contractul de comodat pentru spatiul ce va reveni substatiei de Ambulanta.

A fost semnat contractul de comodat pentru Serviciul de Ambulanta Timis, pentru spatiul care sa adaposteasca cea de a II- a statie de Ambulanta. Este pe parter, peste 200 de metri patrati, spatiul total va fi de peste 600 mp„, a precizat Nicolae Robu.

Se reduc la jumatate timpii de interventie pentru echipajele medicale in nordul orasului

Conducerea Serviciului de Ambulanta Timis apreciaza ca substatia de Salvare va fi pusa in functiune in iunie sau iulie anul acesta si va opera cu 4-5 echipaje.

Asteptam bugetul ca sa ne permitem sa facem amenajari acolo. Cand o sa fie gata, o sa mutam 4-5 echipaje acolo. Pozitia este foarte buna. Va scadea timpul de interventie cu cel putin 10-15 minute pentru zona de nord. Asta inseamna pana la jumatate din timpul de interventie. Daca totul va merge bine, undeva in iunie – iulie o sa putem sa fim functionali. Noi credem ca prin martie o sa avem buget, si apoi am estimat ca in 3 luni o sa terminam cu lucrarile de amenajare„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Medicul Iancu Leonida, sef Serviciu Ambulanta Timis.

VIDEO: Remus Gradinariu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.