Zeci de migranti prinsi la granita in vestul tarii. Calea pe care incercau sa ajunga in vestul Europei

Politistii de frontiera din Timis alaturi de colegii lor de la punctul de trecere al frontierei Nadlac II au avut de lucru in weekend.

CITESTE SI: 5.000 de lei amenzi pentru asociatii de locatari din Timisoara, din cauza mormanelor de gunoi de langa tomberoane 

Politistii de frontiera au prins zeci de migranti care planuiau sa ajunga in vestul Europei. Primul grup a fost descoperit intr-un tir condus de un turc in varsta de 34 de ani. Barbatul a prezentat toate documentele necesare, dar oamenii legii au vrut sa verifice si incarcatura. Cand au deschis remorca politistii au gasit 10 oameni ascunsi in aceasta, toti solicitanti de azil in Romania, si care aveau varste cuprinse intre 19 si 47 de ani.

La numai o ora de la descoperirea primei transe de transfugi, frontieristii au verificat un Mercedes Sprinter inmatriculat in Marea Britanie, condus de un leton in varsta de 44 de ani. Intr-un spatiu amenajat special pentru marfa, politistii au gasit 13 persoane, dintre care opt barbati, trei femei si doi copii. Adultii aveau varste cuprinse intre 19 si 33 de ani, iar copiii aveau 15 ani. Toti cei 13 erau solicitanti de azil in Romania.

Cei doi soferi vor fi cercetati pentru trafic de migranti, in timp ce transfugii vor fi cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei.

sursa foto: politia de frontiera

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.