Bunatati pentru masa de sarbatori. Jumari din porc facute ca in Banat

Pe langa traditionalii carnati si caltabosi care se fac de sarbatori, gospodinele din zona Banatului pregatesc si jumarile, preparat care mai este cunoscut in gospodarii drept jumere sau crame.

Bucatelele delicioase sunt pregatite din slanina obtinuta in urma taierii porcului, nu sunt greu de preparat, insa durata pregatirii este una mai lunga decat la alte bunatati de sarbatori.

Pentru a pregati jumarile aveti nevoie de 3 kilograme de slanina, sectionata de pe burta porcului, si de 200 de mililitri de apa. Se ia slanina si se taie in bucatele mici si se lasa si putina carne peste slanina. Dupa ce a fost taiata bucata de slanina ce doriti sa o transformati in jumari, arunca toata cantitatea intr-un ceaun si se adauga apa, care are rolul de a nu lasa bucatile de slanina sa se arda.

Toata grasimea se pune la foc mic si astfel bucatile din ceaun vor fierbe in grasime.

La un moment dat veti observa ca jumarile incep sa pocneasca si grasimea va incepe sa fumege usor. In acest moment dam vasul deoparte. Scoatem cu o supiera jumarile si le lasam sa se raceasca.

Untura care a ramas in ceaun o puteti pune in alte recipiente si apoi pusa in camara.

sursa foto: caietulcuretete.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.