Handbalul are viitor. Un proiect pe semicerc propus de SCM Poli Timisoara

TIMISOARA. Traditia sportului din Timisoara, contextul pe tara – in care se propune ca handbalul sa fie sport national, contextul actual local – in care se doreste performanta pe semicerc, dar si necesitatea, au facut ca cei din conducerea clubului SCM Timisoara sa propuna un interesant proiect „Handbalul are viitor”, cu atat mai mult cu cat in oras se va pune bazele unui Centru Olimpic de juniori.

CITESTE SI: Platim cele mai mari impozite pe salarii din estul Europei. Tu stii cat iti ia statul din leafa in fiecare luna? 

Motive destule ca doi dintre oamenii de afaceri care baga bani in acest sport, Ioan Silviu Dobosi si Sorin Sipos, sa se implice si mai mult in sportul care a adus Romaniei atatea satisfactii. Cei doi doresc sa atraga cat mai multi bani din mediul privat, dar sa si organizeze clubul sub un model ONG foarte la moda in Ungaria si Franta.

Deocamdata se vor purta discutii cu oamenii potenti financiar din Banat, se va discuta si cu politicienii pentru constientizarea unei legi a sportului care sa permita investitii in acest domeniu. In plus s-a demarat si o actiune in care handbalul sa fie predat in cat mai multe scoli din oras.

Handbalul merita acest sacrificiu, contextul este potrivit si ne dorim sa punem baze solide in acest proiect care sa ajunga la un moment dat sa sustina singur sportul pe semicerc. Este nevoie si de rabdare, dar si de putin optimism”, a spus presedintele clubului banatean, Ioan Silviu Dobosi.

CITESTE SI: Betele de Mos Nicolae umplu Timisoara. De unde le poti cumpara anul acesta 

In acest moment, clubul are finantari din mediul privat, dar destul de putin in jur de 10% din bugetul total care ajunge pana in 800.000 de euro, dar se doreste ca de la anul procentual sa creasca la cel putin 20%.

In alta ordine de idei, echipa banateana joaca miercuri la Bacau, o partida importanta care o poate readuce pe podium primei ligi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.