Bunatati ce se pregateau la Scoala de Fete din Timisoara in anii ’30. Reteta traditionala din Banat: cas de mere

Reteta pentru cas de mere nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.

Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.

Pentru a pregati casul de mere aveti nevoie inainte de toate de mere,cas, zahar, migdale, chitra, lamaie si portocale.

Iata cum se gatea casul de mere conform retetarului din urma cu aproape 90 de ani.

Se curata 12 mere, se taie in 4 si se fierb in apa pana se inmoaie, apoi se trec prin sita si se fierb cu o jumatate de kilogram de zahar si cas, mestecandu-se mereu pana se invartoseaza. Se adauga apoi migdalele curatite si pisate, 100 de grame de chitra taiata, coaja rasa de lamaie si sucul de la o portocala. Daca este potrivit de gros, casul se pune pe farfurii sa se inchege

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.