Final de aventura. Avram Iancu a traversat Marea Neagra inot si a ajuns la Istanbul dupa doua luni

Avram Iancu, bibliotecarul din Petrosani care in urma cu doi ani trecea in inot Canalul Manecii, a mai reusit o performanta. Hunedoreanul a traversat in doua luni Marea Neagra.

CITESTE SI: Corp nou de cladire si o sala de sport pentru una dintre cele mai bune scoli din Timisoara 

Avram Iancu si-a inceput aventura la Sulina in 2 septembrie, iar dupa 680 de kilometri inotati a ajuns la Istanbul. Anuntul incheierii acestei aventuri a fost facut tocmai de hunedorean.

Am ajuns la destinatia finala! Sulina – Istanbul, 2 sept – 31 oct 2018. Au fost 60 de zile! Au fost parcursi 680 de kilometri, mai mult decat estimarea initiala. La capatul cursei am inotat si Stramtoarea Bosfor, in intregime. A fost o cursa cu multe dificultati, pe toate planurile. Daca ar fi sa le insir n-as mai termina. Dar, oricat de multe ar fi fost, acestea palesc in comparatie cu sacrificiul lui Brancoveanu si al fiilor sai”, a scris Avram Iancu.

CITESTE SI: Schimbare din mers. Alexandru Pelici isi incepe mai repede munca la Ripensia Timisoara

Inotatorul originar din Petrosani spune ca aceasta reusita este modul sau de a sarbatori Centenarul.

In acest an unic in care sarbatorim implinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor romanilor, acesta a fost felul meu de a sărbatori Centenarul. Totodata am dorit sa transmit faptul ca in lume exista valori care transcend chiar si moartea. Iar Romania are valori! Pentru ca fiinta ei este milenara! Multumesc lui Dumnezeu care a inzestrat poporul roman cu un ADN puternic”, a mai scris Avram Iancu.

Avram Iancu, un bibliotecar in varsta de 42 de ani mai are doua performante la activ. In 2016 a traversat in inot Canalul Manecii, fara costum de neopren, iar anul trecut a devenit prima persoana din lume care a inotat toata lungimea Dunarii (2.860 de kilometri) fara costum de protectie. Aceasta ultima cursa a incheiat-o dupa 89 de zile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.