Indrazneala unor migranti la frontiera, in Timis. Ce surpriza le-au facut politistilor

TIMIS. Final de saptamana plin de actiune pentru politistii de frontiera din Timis, care au pus mana pe trei migranti ce incercau sa intre, dar sa si iasa din Romania.

CITESTE SI: Un mort si 32 de raniti in vestul tarii, dupa ce un autocar s-a rasturnat. Plan Rosu de interventie

Prima persoana prinsa a fost o iranianca in varsta de 35 de ani. Femeia a incercat sa intre in tara pe la Moravita, ca pasager intr-un autoturism. Politistii de frontiera au verificat documentele femeii si au ajuns la concluzia ca acestea nu ii apartin. Luata la intrebari, tanara a recunoscut ca actul de identitate nu ii apartinea si ca il cumparase cu 200 de euro, in Serbia, de la un afgan. Mai mult, documentul figura in evidente ca apartinand unei persoane din Grecia, si, in plus, era furat. Femeia a primit interdictie de intrare in Romania pentru urmatorii 5 ani si va fi cercetata pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei si fals privind identitatea.

Tot in zona Moravita, politistii de frontiera au depistat pe frontiera verde un barbat care incerca sa intre in tara noastra. Odata ce a fost prins, politistii au aflat ca omul are 33 de ani si este albanez, iar conform declaratiilor sale incerca sa ajunga intr-un stat din vestul Europei, si avea si interdictie de intrare in spatiul Schengen. Barbatuva fi cercetat pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat si a fost predat autoritatilor sarbe in baza acordului de readmisie.

Un alt migrant a fost prins la punctul de trecere al frontierei de la Jimbolia, in timp ce facea cale inversa. Omul a incercat sa treaca granita catre Serbia, insa a fost prinsi de politisti, care au aflat ca provine din Iran, are 33 de ani si este solicitant de azil in Romania. Politistii l-au retinut pe barbat si va fi cercetat pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.