Incompetenta crasa a unui minister. La 3 ani de la dezastrul Colectiv, in Romania avem 3 sectii de Mari Arsi fara aparatura, intre care si cea de la Timisoara

TIMISOARA. S-au scurt 3 ani de la tragedia din Colectiv care a smuls 64 de vieti si a lasat cu rani adanci aproape 200 de tineri, iar guvernantii nu au inteles nimic. S-au amenajat 3 sectii de Mari Arsi, niciuna functionala.
Aceasta, intrucat Ministerul Sanatatii n-a fost in stare sa finalizeze licitatiile pentru aparatura.

La Spitalul Judetean Timisoara functioneaza o sectie, ea consuma bani, au fost anajate 40 de persoane, dar nu are aparatura. Niciun pacient nu a fost internat acolo. Dar cheltuieli sunt, curentul merge, ventilatoarele merg, dar nu a avut parte de niciun pacient. Pentru ca licitatiile care s-au facut pentru cele 3 sectii construite s-au facut intr-un mod incredibil de crezut. Nu stiu de ce, un ministru al Sanatatii a luat decizia sa se faca 3 sectii de arsi. De ce Romania ar avea nevoie de atatea sectii de arsi? Am avea nevoie doar de una, care sa fie functionala. O sectie a fost dotata cu cabluri, o alta cu monitoare si alta cu paturi. E imposibil ca un ministru al Sanatatii sa vina sa declare ca lucrurile se misca… si aparatura sa fie impartita intr-un mod stupid. Nu a spus nimeni ca Timisoara, Iasi sau Targu Mures trebuia prioritizata. Dar in Romania nu exista un pat de mari arsi. Astazi, marii arsi din Romania sunt transferati prin bunavointa unor voluntari, care se roaga de functionarii Ministerului Sanatatii sa semneze niste acte„, a reamintit parlamentarul PNL de Timis Pavel Popescu.

La Timisoara a fost amenajata prima sectie construita la standarde europene, de mai bine de 2 ani, care insa nu poate functiona din cauza lipsei de aparatura. Fiecare ministru al Sanatatii care a trecut pe aici a promis ca situatia va fi deblocata, dar in zadar.

Pavel Popescu ii cere ministrului Sanatatii sa incheie cat mai grabnic licitatiile pentru aparatura cu care sa fie dotate sectiile de Mari Arsi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.