Ziua Armatei Romane sarbatorita in Piata Libertatii din Timisoara cu muzica si defilare militara. Foto si video

TIMISOARA. Armata Romana si-a serbat ziua la Timisoara printr-o defilare in Piata Libertatii din Timisoara, la care au fost prezente si oficialitatile orasului.

CITESTE SI: Atentie, soferi, se inchide Pasajul Michelangelo la Timisoara 

Ceremonialul de Ziua Armatei Romane a inceput cu intrarea garzii Piata Libertatii in pas de defilare. Au urmat mesajele ministrului apararii si al primului ministru Viorica Dancila, dupa care oficialitati ale orasului si judetului au prezentat mesajele lor de Ziua Armatei. Printre cei care au participat la ceremonialul din Piata Libertatii au fost prezenti si elevii liceului Vlad Tepes din Timisoara.

Dupa ceremonialul religios, fanfara Brigazii 18 Infanterie a interpretat un cantec patriotic alaturi de o solista de muzica populara din Banat. Ceremonia s-a incheiat cu defilarea militarilor si retragerea in unitate.

Ma bucur ca a placut oamenilor. La 25 octombrie, dupa cum prea bine stim, ultima bucata de pamant romanesc a fost eliberata de Armata Romaniei si de aceea azi o sarbatorim. Militarii au respectat intotdeauna defilarea, noi ne antrenam pentru asta zi de zi pentru a putea raspunde atat evenimentelor care au loc in cadrul Garnizoanei, cat si evenimentelor mai putin placute in care e angrenata Armata Romana. Aici vorbesc despre teatrele de operatiuni. Atat soldatilor aflati acum in teatrele de operatiuni si in tara, si in strainatate, le transmit un sincer si calduros la multi ani. Dar as vrea sa le transmit un sincer si calduros la multi ani si militarilor in rezerva, in retragere, cand si veteranilor de razboi. Este meritul tuturor ca inca vorbim limba romana si inca suntem o tara si un popor care scriem in limba romana” a declarat capitanul Stefan Staicu, comandantul comenduirii Garnizoanei Timisoara.

In acest an expozitia de arme nu a mai avut loc in aceeasi zi cu ceremonialul, aceasta fiind sustinuta in weekend-ul trecut in incinta mall-ului din oras.

Ziua Armatei Romane sarbatorita la Timisoara

Publicată de Opinia Timisoarei pe Joi, 25 Octombrie 2018

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.