Bunatati ce se pregateau la Scoala de Fete din Timisoara in anii ’30. Reteta traditionala din Banat: budinca cu cas

Reteta pentru budinca cu cas nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.

Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.

Ingredientele de care aveti nevoie pentru a prepara budinca cu cas aveti nevoie de faina, oua, lapte, sare, unt, cas si parmezan.

Iata cum se pregateste budinca cu cas conform retetarului din urma cu aproape 9 decenii.

Se iau 6 linguri de faina, 5 galbenusuri pe care le frecam bine, se adauga un sfert de litru de lapte, putina sare si putin unt frecat. Se adauga 100 de grame de cas dat pe razatoare si spuma de la 5 oua. Ungem forma, punem compozitia si o fierbem o jumatate de orain aburi. Dupa ce este gata se serveste pe farfurie cu 400-500 de grame de parmezan ras si cu unt cald turnat peste ea

sursa foto: despreretete.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.