Start in campania de adunare a deseurilor periculoase si voluminoase in Timis. Anuntul RETIM

TIMISOARA. RETIM incepe campania de strangere a deseurilor voluminoase si periculoase in judetul Timis si ii indeamna pe oameni sa nu depoziteze gunoiul inainte de ziua in care acestea vor fi ridicate si nici sa nu arunce alte categorii de deseuri decat cele ce vor fi ridicate.

RETIM Ecologic Service SA va derula in perioada 01-24 octombrie 2018 o noua campanie de colectare a deseurilor voluminoase si a deseurilor periculoase din Zona 1 – Timis (mai putin municipiul Timisoara si comunele Dumbravita, Ghiroda, Giroc si Mosnita Noua) – zona care include localitatile: Sandra, Iecea Mare, Bucovat, Parta, Masloc, Pischia, Fibis, Carpinis, Cenei, Checea, Foieni, Otelec, Uivar, Dudestii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvaz, Peciu Nou, Varias, Sânandrei, Sacalaz.

Cetatenii din aceste localitati vor putea depune prin aport voluntar, in containerele special puse la dispozitie in punctele de colectare mentionate, deseurile voluminoase si respectiv pe cele periculoase.

Deseurile voluminoase sunt: piese de mobilier, saltele, covoare, obiecte mari de folosinta indelungata altele decât deseurile electrice si electrocasnice, etc. Deseurile voluminoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deseuri (reziduale, reciclabile, de constructii, etc.).

AICI puteti vedea programul de colectare a deseurilor voluminoase din fiecare localitate, dar si locatiile in care pot fi aruncate acestea.

Deseurile periculoase sunt: ambalaje de la produse de igienizare, baterii si acumulatori portabili, ambalaje de la vopseluri pe baza de ulei, ambalaje de spray-uri şi de la produse utilizate in amenajari interioare, etc. Deseurile nu trebuie amestecate cu alte categorii de deseuri (reziduale, reciclabile, de constructii, etc.).

AICI puteti vedea programul de colectare a deseurilor periculoase din fiecare localitate, dar si locatiile in care pot fi aruncate acestea.

Nu se colecteaza deseurile electrice si electrocasnice (televizoare, masini de spalat, frigidere, computere, etc.)!

Deseurile voluminoase si deseurile periculoase se pastreaza in gospodarie pana in momentul depunerii voluntare la punctul de colectare si nu se depun pe domeniul public in afara programului de colectare.

Vezi AICI programul complet, pe ore, de colectare a deseurilor voluminoase si periculoase in judetul Timis.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.