Bravo suporterilor. Pentru cea mai titrata echipa a orasului, 10 trofee in 8 ani, primaria n-a gasit cateva galeti de vopsea. Din dragoste pentru rugby, fanii au adunat bani si au muncit sa schimbe tribunele din Ronat pentru Timisoara Saracens. Cum arata Foto

TIMISOARA. Solidaritate, suport la fiecare faza si incredere in omul pe care il ai langa tine, dar si respect pentru adversar. Acestea sunt doar cateva dintre valorile care stau la baza rugby-ului, in sport pe care Timisoara il domina de ani buni prin intermediul rugbystilor de la Timisoara Saracens.

CITESTE SI: Parca sunt baloane de sapun. Atmosfera de sarbatoare in Gara de Nord din Timisoara ale carei ferestre au fost impodobite cu o instalatie luminoasa din globuri de sticla. Video 

Si, daca rugbystii urmeaza aceste valori pe gazon, suporterii o fac si ei in afara terenului.

10 trofee in 8 ani si meciuri in Cupele Europene, dar si titlul de cea mai titrata echipa a Timisoarei in ultima decada.

Cu toate acestea se lauda rugbystii de la Timisoara Saracens, sportivi care joaca insa pe o arena la marginea orasului, imprejmuita cu un gard de beton si o tribuna metalica ajunsa in ultimul hal. Scaune de plastic rupte sau lipsa, bancute de lemn putrezit odata cu trecerea anilor, atat pe locurile in care stateau iubitorii rugby-ului, cat si pe scarile de acces in tribuna.

Aceasta pentru ca Primaria Timisoara are alte prioritati.

Suporterii au decis insa sa le arate rugbystilor lui Sosene Anesi ca pot face mai mult decat sa ii incurajeze din afara terenului.

La inceputul acestui sezon fanii au decis sa puna mana de la mana diferite sume de bani si sa faca voluntariat in timpul liber pentru a pune la punct tribuna de pe stadionul Gheorghe Rascanu.

La meciul din etapa a doua cu Stiinta Baia Mare a demarat o campanie de strangere de fonduri, iar iubitorii de rugby veniti la stadion au pus intr-o cutie cat i-a lasat inima pe fiecare. La meciul impotriva baimarenilor s-au strans 2473 de lei, alti 100 au fost donati dupa meci, si au urmat alti 2700 din donatii online.

Si astfel a inceput povestea schimbarii la fata a tribunei de pe stadionul Gheorghe Rascanu. Fanii au curatat vegetatia crescuta excesiv in zona tribunei, au demontat vechile scaune din plastic si bancile din lemn putrezit si au curatat sceheltul metalic de rugina.

Fanii au comandat si lemn pentru bancile ce vor fi instalate in tribuna dar si pe scarile de acces catre cabinele de transmisie. O firma din Timisoara a sarit in ajutorul fanilor cu o donatie in vopsea, ce a fost folosita deja pentru o parte din tribuna, dar si pentru a cosmetiza lemnul ajuns in Ronat.

In numai doua saptamani, tribuna arenei Gheorghe Rascanu a inceput sa isi schimbe infatisarea. O parte a scheletului metalic a fost vopsita, iar la meciul cu CSM Bucuresti erau deja instalate bancile de lemn pe care stau jucatorii de rezerva.

Cele reusite de suporteri nu au fost trecute cu vederea nici de formatia timisoreana, care i-a rasplatit cu o victorie in derby-ul cu CSM Olimpia Bucuresti, 19-16, in Ronat.

Vreau sa le multumesc. Ei stiu ca avem probeleme financiare si au strans niste bani sa ne ajute sa avem sustinatori, sa avem suporteri in tribune, sa vina familiile si prietenii jucatorilor si sa stea in tribuna. Vreau sa le multumesc si eu din partea echipei pentru ca au facut o treaba foarte buna. Speram sa convingem mai multi oameni sa vina la stadion. Nu am mai vazut asemenea gesturi„, a spus dupa meciul cu CSM Bucuresti antrenorul timisorean Sosene Anesi.

„Programul” de reconditionare a tribunei din Ronat l-a impresionat si pe Jody Rose. Sud-africanul in varsta de 32 de ani este la Timisoara din 2012 si intre timp a fost naturalizat si evolueaza si pentru nationala Romaniei.

Am jucat multe meciuri, am fost in multe situatii, cu multe echipe, dar ii iubesc pe suporterii Timisoarei. In vremuri bune sau proaste, la urcusuri sau coborasuri… va multumesc ca iubiti si sustineti aceasta echipa. Din partea familiei si prietenilor multumesc…. TIMISOARA„, a scris Jody Rose pe pagina sa de pe o retea de socializare.

La al treilea meci de pe teren propriu din acest sezon, fanii timisoreni au reusit sa mai stranga din donatii 1576 de lei, iar din acesti bani si din alte sume care vor mai fi stranse, va fi achizitionat lemnul ce va fi montat pe scarile de acces. Rugbystii timisoreni vor juca urmatorul meci acasa in 3 noiembrie, cand pe stadionul Gheorghe Rascanu vine Universitatea Cluj.

Intre timp, in 14 octombrie, Saracens va debuta in Challenge Cup impotriva galezilor de la Dragons.

sursa foto: Andra Bambu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. o sa vin sa tai panglica! am facut si voi face multe pentru acest oras! HAI POLI !

  2. Ia sa se anunțe că vine …in vizită de lucru pușcăriașul și obsedatul sexual,,made in Teleorman,,și să vezi cum stau pres și cu limbile scoase toți trepăduși politici,in frunte cu javrele și PSD!Că doar primesc o ,,donație,, de la guvernul imbecilei de dactilografa și de acolo se mai poate dura ceva malai ALB pentru…ZILE NEGRE!!!Timișoara și verticalitatea sa traiesc din amintiri de când peste 45 la sută au votat cu …curul pentru că aveau…capul dus la ,,reparat.,,!!Pentru cei care fac cinste Timișoarei prin sport,cultura și atitudine demnă,…dispreț TOTAL!