Controale pe raurile de o parte si de alta a granitei, in Timis si Serbia. Ce se verifica

TIMIS. Specialisti sarbi in sistemul de gospodarire a apelor se afla, in judetul Timis, pentru a verifica modul in care cursurile raurilor din zona de granita sunt ingrijite corespunzator.

CITESTE SI: Vanatoare de comori, tururi ghidate si concursuri cu premii, la Noaptea alba a teatrului, la Timisoara 

Se fac verificari de exploatare pe zona localitatilor de granita. Delegatia sarba verifica modul in care sunt intretinute lucrarile de pe cursurile raurilor”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Se fac controale pe cursurile Carasului, Vicinicului, Timisului, Barzavei si pe Bega Veche, acest tip de operatiune fiind prevazuta de un acord iscalit intre cele doua tari inca din 1955.

Aceste verificari anuale se realizeaza in conformitate cu Regulamentul comun de aparare impotriva inundatiilor si gheturilor si au drept scop urmarirea exploatarii si intretinerii lucrarilor aflate in zona comuna de interes.

Saptamana viitoare, reprezentantii ABA Banat se vor afla in Serbia, pentru a face aceleasi verificari pe partea cealalta a granitei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.