Universitatea Politehnica Timisoara a investit 300.000 de euro pentru pregatirea noului an universitar de invatamant

TIMISOARA. In vederea asigurarii conditiilor optime pentru studiu si cazare in perioada verii 2018, Universitatea Politehnica Timisoara a investit circa 300.000 de euro, din venituri proprii, pentru pregatirea noului an universitar. Sumele au fost alocate pentru reparatii si igienizari la caminele si cantinele studentesti, precum si pentru amenajarea unor noi laboratoare.

Preocupata ca in fiecare an de cresterea performantelor in procesul didactic, Universitatea Politehnica a amenajat si dotat 4 noi laboratoare. Dintre acestea doua se afla in cadrul Facultatii de stiinte ale Comunicarii, unul in cadrul Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica, investitia in acestea avand o valoare totala de cca. 45.000 de euro si un laborator in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare, cu o valoare de 27.000 de euro, realizat cu finantare din mediul privat, din partea companiei Honeywell. Continuand politica anilor precedenti, au mai fost efectuate investitii in calculatoare noi care vor dota alte patru laboratoare din cadrul universitatii.

Totodata au fost realizate interventii de reparatii curente si igienizari la sali de curs, seminar si spatiile comune si din cadrul Facultatilor de Arhitectura, Automatica si Calculatoare, Constructii si Mecanica.

Deoarece Universitatea Politehnica Timisoara asigura pentru toti studentii sai cazare si ofera posibilitatea de servire a mesei, au continuat investitiile in cadrul caminelor si cantinei din campusul universitar. Astfel, s-au efectuat lucrari de zugravire/igienizare integrala la caminul 1C, interventii locale la grupurile sanitare si bucatariile din caminele 19C, 20C si 22C, zugravirea holurilor de acces si reparatii locale la grupurile sanitare de la caminele 4C si 8C respectiv zugraveli exterioare la fatadele caminelor 11C si 14C. De asemenea, au fost realizate reparatii la Casa Politehnicii nr. 2 si a fost zugravita bucataria din Cantina 1C. Toate aceste lucrari au fost efectuate in conditiile in care Universitatea a continuat pe parcursul verii sa ofere spatii de cazare studentilor sai care au ales sa faca stagii de practica la partenerii economici din Timisoara sau celor care au participat la diverse manifestari organizate de catre organizatiile studentesti. La sfarsitul saptamanii sunt programate lucrarile finale de dezinsectie si deratizare in toate spatiile din complexul studentesc.

Universitatea Politehnica Timisoara dispune de 16 camine studentesti, capacitatea totala de cazare fiind de 6067 de locuri. Caminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucatarii si spalatorii complet echipate, precum si acces la internet.

Bucurandu-se de un real succes inca de la lansare, aplicatiile mobile software ale universitatii destinate uzului studentilor pentru gestionarea activitatilor sau cele de rezervare ale terenurilor de sport din cadrul bazei sportive, au fost actualizate, dezvoltate si completate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.